Tsjekkisk modell:

Tatt med åtte kilo heroin

Trodde hun skulle på et luksuriøst modelloppdrag.

GRÅT: Da den 21 år gamle modellen fra Tsjekkia fikk dommen på onsdag, brast hun umiddelbart ut i gråt. Foto: NTB Scanpix
GRÅT: Da den 21 år gamle modellen fra Tsjekkia fikk dommen på onsdag, brast hun umiddelbart ut i gråt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tsjekkiske modellen Tereza Hluskova (21) har blitt dømt til åtte års fengsel etter at hun forsøkte å smugle hele 8,5 kilo heroin til Irland via en mellomlanding i Dubai. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Det var i januar 2018 at den 21 år gamle tsjekkiske kvinnen ble pågrepet på flyplassen i Lahore, den nest største byen i Pakistan.

21-åringen skal angivelig ha blitt lokket til Pakistan hvor hun trodde at hun skulle utføre et luksuriøst modelloppdrag.

SKAL ANKE: Modellens advokat har opplyst om at 21-åringen kommer til å anke dommen. Foto: NTB Scanpix
SKAL ANKE: Modellens advokat har opplyst om at 21-åringen kommer til å anke dommen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå er hun dømt til åtte års fengsel for å ha forsøkt å smugle 8,5 kilo heroin ut av landet. Hluskova hevder at hun er uskyldig.

Ifølge pakistanske myndigheter skal den unge modellen ha møtt en mann i Manchester i England som skal ha lovet henne et lukrativt modelloppdrag i Pakistan.

- Sa at det var gaver

Seinere viste det seg at det hele var en bløff, og at 21-åringen hadde blitt brukt til å smugle flere kilo heroin. Hun skal ha fått narkotikaen av to pakistanske menn, som skal ha blitt gjemt inni tre små skulpturer i modellens veske.

Modellen har i ettertid hevdet at hun ikke var klar over at mennene plasserte det ulovlige rusmiddelet i bagasjen hennes.

- De ga meg noe i bagasjen, tre skulpturer eller noe liknende. De sa at det var gaver. Jeg visste ikke at det var noe inne i dem, har Tereza Hluskova sagt i et intervju, ifølge The Sun.

En video fra flyplassen, som seinere har blitt publisert, viser hvordan modellen bryter ut i gråt og legger hodet i hendene i det tollerne oppdager narkotikafunnet.

Gatepris på 18 mill.

Kort tid etter hendelsen ble to menn pågrepet av pakistansk politi, mistenkt for trafficking.

Den tsjekkiske modellen har siden pågripelsen ikke hatt mulighet til å forlate Pakistan. Det var onsdag denne uka at 21-åringen fikk den nedslående dommen på 10 000 kroner i bøter og åtte år og åtte måneder i fengsel.

På bilder fra rettssaken kan man se at Hluskova bryter ut gråt når hun får dommen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer