«Farmen kjendis»:

Tatt på fersken av vakta

- Jeg var forberedt på voksenkjeft, innrømmer Bahare Viken.

BLE TATT: Bahare Viken (i midten) snek seg opp på andrekjempehytta før søndagens tvekamp. Her er hun avbildet sammen med Emma Ellingsen og Sondre Mulongo Nystrøm. Foto: Anton Soggiu / TV 2
BLE TATT: Bahare Viken (i midten) snek seg opp på andrekjempehytta før søndagens tvekamp. Her er hun avbildet sammen med Emma Ellingsen og Sondre Mulongo Nystrøm. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer
Publisert

Vinterens «Farmen kjendis» er allerede halvveis, og søndag var det influenser og utfordrer Kristin Gjelsvik (37) som røk ut av programmet etter å ha tapt tvekampen i slegge mot andrekjempe Emilie «Voe» Nereng (28).

Kort fortalt

  • Bahare Viken, deltaker i «Farmen kjendis», innrømmer å ha brutt reglene ved å besøke andrekjempehytta.
  • Hun ble tatt på fersken av sikkerhetsvakta, men fikk ingen straff.
  • TV 2 bekrefter at deltakerne har regler for hvor de kan bevege seg, og at de skriver under på en kontrakt der de forplikter seg til å følge disse reglene.

Søndag ble det kjent at deltakerne Bjørg Thorhallsdottir (49) og Sondre Mulongo Nystrøm (29) tøyet strikken litt vel langt ved å stikke av fra gården og oppsøke naboer i nærheten.

Det innrømmet de begge overfor Dagbladet.

Men det var ikke det eneste «regelbruddet» som foregikk inne på Li gård på Tangen i Stange kommune.

ÅPEN: Unni Askeland deler åpent om livet og nakenhet da «Magasinet» møtte henne for en prat nylig. Video: Rød Løper / Håvard Bjørnerem. Reporter: Bjørn Ekker Vis mer

Tok med Ivar på tur

Etter hva Dagbladet får opplyst skal Bahare Viken (30) ha tatt med seg hunden Ivar, og latt som at hun bare gikk tur. «Tilfeldigvis» endte turen på andrekjempehytta til Nereng.

Det bekrefter også Viken til Dagbladet.

- Jeg skal ikke utlevere andre her, men jeg kan vel si så mye som at ulovlige besøk skjedde hver uke. Det hadde å gjøre med at det offisielle besøket er ganske «staget» og ikke varer veldig lenge. Man får ikke så mye ut av det, sier hun.

FIKK BESØK: Emilie Nereng fikk ulovlig besøk på andrekjempehytta før hun skulle ut i kamp. Foto: Anton Soggiu / TV 2
FIKK BESØK: Emilie Nereng fikk ulovlig besøk på andrekjempehytta før hun skulle ut i kamp. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

TV-profilen understreker at besøket handlet om at det var nettopp Gjelsvik og Nereng som sto i kamp, og at hun hadde utviklet et svært tett bånd til forrige ukes andrekjempe.

- Min vurdering var bare at om dette var siste gang jeg skulle se Emilie der inne, så trengte vi en liten jentekveld. Bare koble av litt sammen.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Kristin Gjelsvik er ute av «Farmen kjendis». Det er ikke Emilie Nereng. Foto: Anton Soggiu / TV 2
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Kristin Gjelsvik er ute av «Farmen kjendis». Det er ikke Emilie Nereng. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

- «Du lurer ikke en luring»

Ifølge den 30 år gamle «Farmen kjendis»-deltakeren var hun der i 30-40 minutter. I løpet av den tida rakk hun å ble tatt på fersken av sikkerhetsvakta, som patruljerte området.

- Plutselig sto vakta der og sa: «Du lurer ikke en luring», forteller Viken med et smil, før hun fortsetter.

- Men så sa han at han allerede hadde snakket med produksjonen, og at det gikk fint så lenge jeg var tilbake igjen på gården innen klokka sju dagen etter. Han var ganske vant til at dette skjedde. Han lo vel bare av mitt forsøk på å være diskré oppi alt.

- Hvordan reagerte du da du ble tatt?

- Jeg ble stressa, og var forberedt på voksenkjeft, ha ha.

SPESIALAVTALE: Unni Askeland er å se i «Farmen kjendis» i disse dager. Flere har stusset over hvorfor kunstneren får bruke solbriller inne på gården. Nå svarer hun. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Hun gjemmer seg bak at slike besøk ikke påvirket konkurransene på noe vis.

- Om jeg skulle fått straff for dette, burde andre fått straff også. Om dette liksom var det mest ulovlige jeg gjorde der inne, da fikk det bare være, mener hun.

TV 2: - Skriver under på kontrakt

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter at nattevakta oppdaget at noen av deltakerne hadde vært en tur i andrekjempehytta.

- Det ble først ved en feil gitt beskjed om at det var greit å bli, men ikke lenge etterpå ble de bedt om å gå tilbake til gården, sier han til Dagbladet.

- Var det flere som ble tatt for liknende ting?

- Ikke som TV 2 kjenner til.

Dahl forklarer at det er regler for hvilke områder deltakerne kan bevege seg på.

- Og alle skriver under på en kontrakt i forkant av innspillingen der de bekrefter å følge spillereglene. Samtidig er oppholdet på gården i stor grad tillitsbasert, og produksjonen må stole på at deltakerne forholder seg til reglene.

- Inne på «Farmen» er det storbondens ord som er lov, så håndtering av hendelser som dette er opp til storbonden og den indre justisen i gruppa og på gården.

GRÅTER: Etter søndagens tvekamp fikk Emilie Voe Nereng en overraskelse på «Farmen kjendis». Vis mer

- Hva gjør dere for å forhindre at det skjer, og hvordan er vaktholdet rundt hyttene?

- Deltakerne får angitt de ytre avgrensningene for hvor de kan bevege seg fritt. Vakthold under innspillingen er høyt prioritert, men vaktene er først og fremst på stedet for å ivareta deltakernes sikkerhet. Regelen er at deltakerne ikke skal besøke kjempene, men de er ikke sperret inne, så dersom de velger å bryte de reglene vi har avtalt så er det ikke alltid vi får forhindret det, forteller Dahl til Dagbladet.