Amanda Schulman og Hanna Widell:

Tatt på fersken

«Det er ganske pinlig,» skriver en følger.

REKLAME: Følgere reagerer på søstrenes siste reklameinnlegg. Foto: Skjermdump / Instagram
REKLAME: Følgere reagerer på søstrenes siste reklameinnlegg. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hører ikke sjeldenhetene til at influensere med jevne mellomrom reklamerer for et eller annet produkt. Det er tross alt en del av jobben deres. Det som derimot ikke forekommer like ofte er reklamering av et produkt - mens man egentlig viser fram noe helt annet.

Søstrene Amanda Schulman (42) og Hanna Widell (47) er store influensere fra Sverige, og hadde nylig en kampanje på sosiale medier for det svenske hotellet Scandic Hotell.

Det tok imidlertid ikke lang tid før noen av følgerne deres bet seg merke i at bildene i reklameinnlegget slett ikke var tatt på det nevnte hotellet, skriver Expressen.

DELER: Vi tok en prat med influenser Sophie Elise under feiringen av Petter Stordalen sitt nyåpnede hotell Sommerro. Vis mer

Gamle bilder

Søstrene hadde merket bildene med reklame og lagt til taggen «scandichotels.se». De sitter sammen på et eksklusivt rom og bedyrer at en god natts søvn er garantert på hotellet.

Kvinnen bak Instagramkontoen «bloggbevakning», Camilla Gervide, har nå tatt til orde og informerer om at søstrene slett ikke befinner seg på Scandic Hotell - bildene i reklameinnlegget er tatt på Grand Hôtel.

Om man går tilbake på Hanna Widells Instagram-konto, kan man se at de samme bildene ble brukt i 2020. Da sitter søstrene i den samme senga, med likt antrekk og sminke.

Reagerer

Flere følgere på profilen «bloggbevakning» reagerer nå på reklamen.

«Ja det er faktisk ganske pinlig. Kan man ikke reise til et Scandic Hotell og ta noen bilder?», spør en følger.

En annen bemerker seg det som kanskje var mest avslørende med bildene:

«Koppen har også Grand Hôtels logo».

En tredje følger er tydelig skuffet over denne reklameringen.

GIKK FEIL: Influenser Sophie Elise Isachsen var på plass på den røde løperen før åpningen av Petter Stordalens nye hotell, Sommerro, på Solli plass. Der delte hun sin verste hotellhistorie. Video: Luna Lea. Vis mer

«Så jævla sløvt. Slappheten i samarbeidet kommer til å bli bransjens død».

Amanda Schulman og Hanna Widell har så langt ikke uttalt seg om fadesen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer