NYTT LIV: Julianne og Ulrik Nygård ble i sommer foreldre for aller første gang. Nå snakker de om det nye livet, og alle prøvelsene det byr på. Foto: Andreas Fadum
NYTT LIV: Julianne og Ulrik Nygård ble i sommer foreldre for aller første gang. Nå snakker de om det nye livet, og alle prøvelsene det byr på. Foto: Andreas FadumVis mer

Julianne «Pilotfrue» Nygård:

Tatt på senga av mammalivet: - Trodde jeg skulle få tid til å blogge, sminke meg og sove

«Bloggerne»-profilen Julianne Nygård ble mamma for første gang i sommer. Slik er den nye tilværelsen som småbarnsmor.

I januar begynner den tiende sesongen av «Bloggerne», og deltakerne har alle lovet at det blir en av de mest innholdsrike sesongene av den populære serien. Det blir tårer, latter, fest, sorg og ikke minst: Masse barn.

Forrige sesong ble avsluttet med at Julianne Nygård (28), bedre kjent som Pilotfrue, fødte sitt aller første barn. Sønnen Severin kom til verden i midten av juni, og har nå rukket å bli et halvt år gammel. Den nye sesongen begynner der den forrige slapp, på fødestua, etter det hun selv har beskrevet som «en jævlig vond» fødsel.

FIN FAMILIE: Julianne og Ulrik Nygård hadde med lille Severin Nygård da Dagbladet intervjuet dem på lanseringa av den tiende sesongen til «Bloggerne». Foto: Nicolai Aagaard
FIN FAMILIE: Julianne og Ulrik Nygård hadde med lille Severin Nygård da Dagbladet intervjuet dem på lanseringa av den tiende sesongen til «Bloggerne». Foto: Nicolai Aagaard Vis mer

Siden den gang har det skjedd mye med familien på tre. De har flyttet til et nytt hus, og hverdagen har omsider kommet tilbake.

Nye prioriteringer

- Det blir mange søvnløse netter. Jeg trodde han skulle sove litt mer på dagen, sånn at jeg kunne få tid til å blogge, sminke meg og sove. Sånn er det ikke. Jeg har ikke tid til noe særlig mer enn ham, flirer Julianne overfor Dagbladet.

Det er på lanseringa av den kommende sesongen at 28-åringen prater om det nye livet som småbarnsmor. Sammen med ektemannen, piloten Ulrik Nygård (38), forteller hun om det hektiske livet.

28-åringen har i mange år levd av å blogge, noe hun har planer om å fortsette med. Likevel kan hun avsløre at prioriteringene hennes har endret seg etter at lille Severin kom til verden.

- Ingenting handler om meg lenger. Alt handler om ham, og sånn skal det være. Det er en veldig stor forandring, og jeg tror det er den største forskjellen på livet da og nå, forteller hun.

SLITSOMT: Paret, her fotografert på Aschehoug hagefest i august, har bare vært borte fra Severin ved et par anledninger. Foto: Andreas Fadum
SLITSOMT: Paret, her fotografert på Aschehoug hagefest i august, har bare vært borte fra Severin ved et par anledninger. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Den nybakte pappaen skyter følgende inn etter mors kommentarer om hvor tøft det kan være å ha en baby i hus:

- Jeg er litt heldigere, med tanke på at jeg jobber turnus og ofte bor på hotell. Kall det gjerne en slags pappaferie, og det er jo ikke alltid feil. Jeg tenker derimot selvfølgelig på hvordan det går hjemme, og om hun går rundt og blir svimmel av alt som er å gjøre, flirer han.

TAR GREP: Blogger Caroline Berg Eriksen (31) er blitt mer varsom når det kommer til å dele bilder av døtrene med offentligheten. Her forklarer hun hvorfor. Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Kevin Smilden Vis mer

Rotekopp

Bak i lokalene til TV 2 i Bjørvika i Oslo står parets barnevogn. På den henger Julianne Nygårds bleieveske - en speedy fra Louis Vuitton med initialene til Severin malt på. Gutten kommer til å vokse opp i Nygård-parets nye bolig i Asker til 22 millioner, der babyrom, vogn og alt av utstyr sto klart lenge før den lille gutten var født.

Selv om det meste er i orden, er det ikke alltid like forutsigbart å ha en krabat på et halvt år rullende rundt på gulvet i det ellers så ryddige hjemmet.

- Vi stortrives nå, men det er skikkelig rotete. Det er jeg ikke så veldig glad for, sier hun, hvorpå ektemannen følger opp med å kalle henne «ryddenazi».

- TUNGT Å SE PÅ: Et utvalg profiler fra «Bloggerne» avslører noe av det vi får se i den kommende sesongen, som har premiere 2. april på TV 2 Livsstil. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

Julefreden skal snart senke seg i den nye villaen. Dette blir deres første jul som foreldre, og dermed også Severins aller første jul. De legger ikke skjul på at de gleder seg til akkurat det.

- Det blir veldig koselig og stort. Vi har gledet oss innmari til det de siste åra, og jeg tror det blir veldig fint, sier hun, og fortsetter:

- Vi har ikke kjøpt julegave til ham ennå, fordi vi kjøper liksom alt han trenger der og da. Men jeg tror vi skal kjøpe et akebrett eller noe han kan leke ute med. Vi skal jo til Geilo i romjula, så det er kjekt å ha, smiler de.

- Fødselen var forferdelig

Det norgeskjente bloggparet har i en årrekke forsøkt å få barn sammen, noe som også har sørget for at lesertallet har vokst. De har vært åpne om utallige prøverørsforsøk, spontanaborter og andre problemer de har møtt på veien.

Lykken var derfor stor da de endelig ble foreldre for første gang tidligere i sommer. Julianne Nygård har derimot ikke lagt skjul på at det var en smertefull affære:

- Fødselen var helt forferdelig. Det gjorde faktisk jævlig vondt, for å si det rett ut, sa hun til Dagbladet under TV 2s høstlansering i Bergen i august.

- Ja, det var jævlig, ass. Eller, det var ikke jeg som måtte gjennom den, men til og med for meg var det vondt, skjøt ektemannen inn fra siden, før han lot kona fortsette:

- Smerten var én ting, for det er vi kvinner laget for å tåle. Men det at det tok så innmari lang tid var problematisk. Det tok 20 timer fra vannet gikk, som vil si at det gjorde vondt i 20 timer. Alt var heldigvis verdt det, men veldig mange sier at man glemmer smertene når det er over, sa hun, og fortsatte:

- Det er ikke sant, det er bare en klisjé.