Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Taylor Swift og Kanye Wests nye krangel: - Jeg har aldri disset Taylor

Swift skal ha advart West om å slippe låt med diskriminerende tekst. Nå fyrer han tilbake mot anklagene.

NYTT ALBUM, NYE PROBLEMER: Kanye West slapp i går sitt sjuende album, The Life of Pablo. Låta Famous blir nå trukket frem som diskriminerende. 
Foto: NTB Scanpix
NYTT ALBUM, NYE PROBLEMER: Kanye West slapp i går sitt sjuende album, The Life of Pablo. Låta Famous blir nå trukket frem som diskriminerende. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter å ha skiftet navn på albumet for endte gang slapp Kanye West i går løs «The Life of Pablo», hans sjuende studioalbum.

Rapperen er ikke ukjent med bråk i media, flere ganger har han havnet i søkelyset på grunn av sine hissige utsagn.

I 2009 kuppa han takketalen til Taylor Swift under MTVs VMA-utdeling for å kunngjøre at Beyoncé faktisk var den som fortjente prisen.

Getting a head start on some spring cleaning. Here we go again.

A video posted by Austin Swift (@austinkingsleyswift) on

West og Swift skal ha skværet opp etter episoden, men i låta «Famous» fra det nye albumet går han til angrep på Swift.

Til angrep på Swift igjen - Jeg føler jeg og Taylor Swift kunne hatt sex, det var jo jeg som gjorde den «bitchen» berømt, rapper West i låta og referer til VMA-episoden.

TMZ skal ha hørt fra kilder knyttet til Swift at West har ringt Swift for å forklare at det var en vits, men det stemmer ikke.

Talsmannen til Swift, Tree Paine, har uttalt seg til Daily Mail Online om det som har skjedd.


- Kanye ringte ikke for godkjenning av låta, men for å spørre Taylor om hun kunne utgi singelen Famous på hennes Twitter-konto, skriver han i den offisielle uttalelsen.

Swift skal ha avslått tilbudet og advarte West om å slippe en låt med en så sterkt diskriminerende beskjed.

- Taylor ble aldri informert om den faktiske teksten, sier han til nettavisen.

Fyrer tilbake På formiddagen i dag gikk Kanye til forsvar og forklarer at han ikke har disset Swift.


- Jeg disset ikke Taylor Swift og jeg har aldri disset henne, skriver han i en tweet.

Rapperen forklarer i en rekke tweets at kona, Kim Kardashian, godkjente teksten og at han satt en time på telefonen med Swift.

- Hun syntes det var morsomt og ga sin velsignelse, skriver han videre.


West er oppgitt over tilbakeslaget og tar ikke æren for påfunnet.

- Det er faktisk noe Taylor selv sa, tweeter han.

Sterke reaksjoner Det var under gårsdagens lansering av «Yeezy Season 3» at verden for første gang fikk høre Wests sjuende album, og låta som provoserer venner, familie og fans av Taylor Swift.

- Selv om jeg var der betyr det ikke at jeg er enig i alt som ble sagt i musikken som ble spilt der. Mine venner vet hvor lojal jeg er, skrev modellen Gigi Hadid i en twitter-melding kort tid etter showet.


Hadid har vært en god venninne av Swift over lengre tid og dukket senest opp i «Bad Blood»-musikkvideoen til venninna.

Austin Swift, Taylors lillebror, uttalte seg i sosiale medier etter å ha hørt teksten. I et Instagram-klipp kaster han Yeezy-skoene sine med bildeteksten:

- Kommer vårrengjøringa i forkjøp.

Beste plata i verden West uttalte seg tidligere i år at albumet kom til å bli verdens beste album, noe han korrigerte senere og poengterte at det ville bli ett av de beste.


Det har i lang tid vært kjent at norske Cashmere Cat har produsert låta «Wolves» som skulle dukke opp på albumet. Låta hadde originalt Sia og Vic Mensa som gjesteartister, men nå har West også fått med Frank Ocean på lasset.

Rihanna, Chance the Rapper, Kid Cudi og Young Thug er blant de andre artistene som dukker opp på den nye skiva.

Nykommeren Desiigner, som mange sammenligner med Atlanta-rapperen Future, er også med på en av låtene. Han ble nylig signet til Wests plateselskap.

Strømmetjenesten som ble kjøpt opp av Jay-Z, Tidal, hadde en eksklusiv visning av moteshowet og albumslyttingen.

De har i utgangspunktet ikke kunngjort en offisiell lanseringsdato for albumet men kilder hos streamingtjenesten Pandora har fortalt nettstedet Vox at albumet kommer ut i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling