Lill-Babs:

Tenåringsmor, norsk mann og kreft. Slik var Lill-Babs' liv

Lill-Babs trosset hindring på hindring for å nå toppen.

1938 - 2018: Lill-Babs døde på sykehuset etter funn av en ondartet kreftsvulst, like etter sin egen 80-årsdag. Her fotografert i 2013, frisk og rask som alltid. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
1938 - 2018: Lill-Babs døde på sykehuset etter funn av en ondartet kreftsvulst, like etter sin egen 80-årsdag. Her fotografert i 2013, frisk og rask som alltid. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Med kløkt, humor og sang, alt på den karakteristiske Järvsö-dialekten hennes, klarte svenske Barbro Margareta Svensson å bli en folkehelt i hele Norden.

Hun var kjent under artistnavnet Lill-Babs, og hun udødeliggjorde seg selv med flere album, mange tv-opptredener og en innlemmelse i Swedish Hall of Fame. Mellom 1963 og 1994 hadde hun 18 låter på listene, som sammenlagt lå der i 77 uker.

Vi skal derimot alle dø. Den 3. april gikk den svenske artisten bort. Hun hadde akkurat fylt 80 år, og skulle etter planen ha en gedigen feiring med venner og familie. Det ble det ikke noe av, og jubileet måtte i stedet feires i sykesenga.

Viljen til å holde fest for sine venner, selv når man er åtte tiår gammel og har en uoppdaget kreftsvulst, som til slutt viste seg å være fatal, peker mot legitimiteten i entusiasmen Lill-Babs blir omtalt av sine venner med.

Slik er historien om den svenske stjerna, og hvordan hun klarte å erobre hele Norden.

Idrettshåp

Artisten ble født den 9. mars i 1938. Familien bodde på tidspunktet i en leilighet i Tå, som ligger i Järvsö. Artistens mor var bare 21 år da hun fikk sitt første barn med mannen Ragnar – lille Barbro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer