Tenk at dette er fem år siden

Pia ble kjendis i Ingrid Alexandras dåp. I dag sjonglerer hun Shakespeare og sjekke-TV.

||| (Dagbladet): Klokka 13.46 den 17. april 2004 ankom en 23 år gammel og forholdsvis ukjent Pia Haraldsen Slottskapellet i Oslo iført en knallrosa kjole.

Det var dåpen til tronarving Ingrid Alexandra, men det var datteren til ekskona til Dronning Sonjas nevø som utløste det heftigste blitzregnet.

Det som for henne var et lite skritt ut av bilen, var et stort skritt inn i norsk mediebransje. Fem år og utallige medieopptredener senere, er hun nok en gang klar med nytt TV-program.

Var ikke avtalt spill
I Håvard Melnæs bok «En helt vanlig dag på jobben» blir det hevdet at ankomsten i dåpen i 2004 var et regissert mediestunt i samarbeid med VG, som kort tid etterpå lanserte henne som fast spaltist.

- Det stemmer ikke, sier Pia Haraldsen.

- Det er bare tull. Jeg tok på meg en fin kjole den dagen, og det var ikke så mye mer enn det. At det skulle bli så mye oppmerksomhet hadde jeg aldri sett for meg, sier hun i et stort intervju i dagens Dagbladet FREDAG.

Mandag er Pia aktuell som sjekker på TV 3 i den siste av en tilsynelatende endeløs rekke medieopptredener og programkonsepter: «Pia og Jasmin», der den nå 28 år gamle kjendisen skal finne kjærligheten sammen med moren (56) i herskapelige omgivelser i sør-Frankrike.

- Ikke trash
- Jeg hadde ikke kalt det trash-TV. Det er veldig fine rammer rundt programmet. Ting går veldig ordentlig for seg, forsikrer hun i FREDAG.

TILBAKE PÅ TV3: Pia Haraldsen skal sjekke menn sammen med moren Jasmin (56). Kjolefargen er den samme som for fem år siden.
TILBAKE PÅ TV3: Pia Haraldsen skal sjekke menn sammen med moren Jasmin (56). Kjolefargen er den samme som for fem år siden. Vis mer

Hun er åpen på at berømmelsen har sin pris.

- Jeg hadde nok gått oftere på date hvis jeg ikke hadde vært så profilert. Hvis man går på en date offentlig blir det hypet opp til noe det ikke er, så da blir det til om man ikke gidder, sier Pia til FREDAG, og unngår selvfølgelig å røpe noe om sin sivile status etter sjekkinga i Frankrike.

Før «Pia og Jasmin» har Pia blant annet vært profilert som trendredaktør i Cosmopolitan, programleder i «Shopaholic» på TV3 og «Kjendisjakten» på TV2,  hatt frokostquiz på TV2 og vært stuntreporter og politisk redaktør i «Rikets Røst» på TV2. Hun har vært på utallige røde løpere, lansert bøker, delt ut musikkpriser og kastet glans over filmpremierer.

Vi har tatt et tilbakeblikk på Pias fem år i norsk offentlighet i bildeserien over.

SJEKK VÅR NYE TV-PROGRAMOVERSIKT (betaversjon):
Vi har sniklansert vår nye TV-programoversikt. Det er i betaversjon og forbedres kontinuerlig. Sjekk det på www.dagbladet.no/tvprogram
SJEKK VÅR NYE TV-PROGRAMOVERSIKT (betaversjon): Vi har sniklansert vår nye TV-programoversikt. Det er i betaversjon og forbedres kontinuerlig. Sjekk det på www.dagbladet.no/tvprogram Vis mer