<strong>PAUSE:</strong> I en ny podkast røper Stian Blipp at han i 2014 måtte ta seg en pause fra livesendingene i «Idol». Her avbildet i 2018 sammen med «Senkveld»-kollega Helene Olafsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PAUSE: I en ny podkast røper Stian Blipp at han i 2014 måtte ta seg en pause fra livesendingene i «Idol». Her avbildet i 2018 sammen med «Senkveld»-kollega Helene Olafsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Stian Blipp:

Tenkte: - Shit, nå er det noe som ikke stemmer

Etter å ha brutt sammen hjemme, måtte Stian Blipp kaste inn håndkleet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da TV 2 i april i fjor kunne avsløre at det var Stian Blipp (29) og Helene Olafsen (29) som skulle ta over spakene til det populære programmet «Senkveld», var det nok mange som jublet.

Den blide bergenseren hadde allerede skaffet seg bred programledererfaring gjennom å ha ledet programmer som «Norske Talenter» og «Mitt Dansecrew», i tillegg til at han de siste årene hadde hatt sitt eget talkshow, «Stian Blipp Show», på samme kanal.

Det er kanskje likevel den populære sangkonkurransen «Idol» mange forbinder ham med, der han støttet de unge deltakerne, og ledet seerne gjennom to sesonger av konkurransen.

Forrige uke kunne Stian Blipp derimot fortelle om det som viste seg å være den tyngste perioden i hans liv, da han gjestet Morten Ramms (40) podkast «Må på behandling - Med Morten Ramm».

SJOKK: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl har sett hvor mye penger programleder Stian Blipp årlig bruker på Fortnite. Og det er sjokkerende mye penger. Vis mer Vis mer

Jobbet for mye

Poenget med podkasten er å fortelle om en periode i livet der man burde vært til behandling, og på spørsmål fra Morten Ramm om hva som har vært nettopp den perioden i Blipps liv, åpner han opp.

- Jeg lurer på om det var 2014, da gjorde jeg min andre sesong av «Idol». Jeg tror jeg gjorde ni tv-programmer på tre år, som var helt sinnssykt mye, sier han.

Videre forteller Blipp at i og med at han i utgangspunktet er stand up-komiker, var dette en rolle han bar med seg de første årene han jobbet i tv. Dermed satt mentaliteten om at han skulle komme med noe nytt og fresht dypt i ham. Med latter i stemmen fortsetter tv-profilen:

- En «Idol»-sesong varer jo i fem år, den er så lang. Jeg lurer på om det er 28 episoder, det er sinnssykt mye.

PROGRAMLEDER: Stian Blipp ledet to sesonger av «Idol». Video: Jacques Hvistendahl, Reporter Katinka Sletten Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

- Noe som ikke stemmer

Blipp innrømmer også at han er en person som både kan bli furt og lei, men at han sjelden eller aldri blir sint. Da han ble tutet på av en annen bilist på vei hjem fra jobb en dag, ble han fylt med raseri. Det var etter denne hendelsen at han merket at noe ikke var som det skulle.

- Da tenkte jeg bare «shit, nå er det noe som ikke stemmer». Så gikk jeg rundt med en rar følelse av å være sint og lei meg dritlenge, helt til jeg fikk en sinnssyk klausfølelse (klaustrofobisk følelse, journ.anm.). Jeg var så sliten og lei og sint, og jeg visste ikke hva som gjorde det. Jeg klarte ikke å sortere, jeg visste bare at det var mye ting, forteller han i podkasten.

Det hele endte med at Blipp ble utslitt og så seg nødt til å kaste inn håndkleet og ta seg en liten pause fra livesendingene i «Idol». Etter å ha brutt sammen hjemme en kveld, ringte 29-åringen produksjonen og sa at han måtte ha en uke fri.

<strong>PROGRAMLEDER:</strong> Stian Blipp ledet seerne gjennom «Idol» i to sesonger. Her avbildet i 2013. Foto: NTB Scanpix
PROGRAMLEDER: Stian Blipp ledet seerne gjennom «Idol» i to sesonger. Her avbildet i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fikk «Idol»-vikar

Dette førte til at kanalen opplyste om at Blipp hadde lungebetennelse, og Guri Solberg (42) steppet inn som programledervikar den uken.

- Dette har jeg ikke fortalt til noen tror jeg, men jeg booket et fly til Napoli for én. «Jeg må stikke et sted nå hvor det ikke er noen nordmenn». Jeg stakk dit alene, og var i Napoli i én uke. Da fikk jeg det på avstand, avslører TV 2-profilen overfor Ramm.

TV 2 ønsker ikke å kommentere Stian Blipps opplevelse den gang, men kommer med en generell kommentar om hvordan de ivaretar programledernes ve og vel.

- På generelt grunnlag kan vi opplyse om at alle programlederne som er knyttet til TV 2s programavdeling har kontinuerlig tilbud om relevant ekstern oppfølging - i tillegg til den daglige oppfølgingen som både prosjektleder og programlederansvarlig har ansvar for, sier Jan-Petter Dahl, PR- og mediesjef i TV 2, til Dagbladet.

Se og Hør har vært i kontakt med Stian Blipp , som ønsker å presisere at det ikke var noe stor dramatikk rundt denne episoden, og at han i dag har lagt det bak seg.

SENKVELD: I anledning ny sesong med «Senkveld» skulle deltagerne gjennom en hinderløype utkledd som hunder, men opplegget fikk plutselig en litt annen vending. Video: Mathilde Lea Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer