Sophie Elise og Eveline Karlsen:

- Tenkte «faen»

Likheten mellom Sophie Elise og Eveline Karlsens parfymer har fått flere fans til å reagere.

NY PARFYME: Sophie Elise lanserer denne parfymen. Flasken mener enkelte er slående lik en annen parfyme. Foto: Stephen Grindhaug
NY PARFYME: Sophie Elise lanserer denne parfymen. Flasken mener enkelte er slående lik en annen parfyme. Foto: Stephen Grindhaug Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Drømmen var å lage en sensuell, elegant og luksuriøs duft som varer hele dagen - og det har vi klart», skrev influenser Sophie Elise Isachsen (26) på Instagram tirsdag kveld.

Hun kunne samtidig avsløre at hun har utvidet merkevaren sin Glöd og at hun nå skal gi ut parfyme seinere denne måneden.

Lanseringsnyheten har naturligvis fått massiv oppmerksomhet i sosiale medier, hvor det blant annet kommer fram at parfymen er vegansk og produsert i Norge.

I kommentarfeltet er det mange som skriver at de skal sikre seg duften, men det er også en hel del følgere som har bitt seg merke i designet på parfymen.

Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Sammenliknes

Flere har nemlig tagget influenser Eveline Karlsen (29), som jobber tett med det svenske kosmetikkmerket til Bianca Ingrosso, Caia, under innlegget. Karlsen lanserte parfymen Amici i mars, i samarbeid med Caia.

Og det er ikke helt uten grunn at Karlsen er tagget. Enkelte mener nemlig at Sophie Elises design er litt for likt utseendet på Amici-flaska.

Begge parfymene har en gjenkjennbar stor, rund kork, mens selve flaska er firkantet. Etter de mange reaksjonene har Dagbladet vært i kontakt med Karlsen, som ble gjort oppmerksom på influenser-kollegaens parfyme gjennom fansen.

- Det er bra at følgerne mine kjenner igjen parfymen min og ser likheten. De er superbevisste og fant det ut lenge før meg - det er bra, mener hun.

SAMARBEID: Eveline Karlsen røper hvordan hun fikk muligheten til å jobbe med skjønnhetsmerket «Caia», som en av Sveriges største influensere Bianca Ingrosso står bak. Vis mer

Kritisk fans

Videre forklarer Karlsen, som nylig vant pris under Vixen awards, at hun synes det er bra at fansen får influensere til å stille seg selv kritiske spørsmål.

Hun legger heller ikke skjul på at utseendet på de to flaskene har mange likheter.

- Fargen er jo litt annerledes, men jeg synes min parfyme er fin, og da synes jeg selvsagt Sophie Elises er fin også, sier hun lattermildt.

Karlsen påpeker riktignok at det ikke er noe som trigger henne ved likhetene. Hun vet heller ikke noe om Glöd har kopiert Amici.

WAHLGRENS VERDEN: Bianca Ingrossos største ønske, er å finne en fyr som moren, Pernilla Wahlgren, kan ligge med. Da vi møtte dem i Sverige, var det stor begeistring for spesielt én av de norske kjendisfyrene vi viste frem. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

29-åringen opplyser videre om at Caia ikke kommer til å ta likhetene videre.

- Det er ingenting vi vil gjøre noe med. For å være ærlig så bryr jeg meg ikke så veldig mye. Det er et kjempefint design, sier hun.

- Tenkte «faen»

Dagbladet har selvsagt også vært i kontakt med Sophie Elise, som forteller at hun synes begge parfymene er like, men at hun ikke har kopiert Amici.

- Jeg kan med hånda på hjertet si at vi ikke har kopiert den parfymen. Jeg synes den er kjempefin, men det mange kanskje ikke vet er at vi hadde satt designet før Eveline ga ut sin parfyme, forklarer hun, og fortsetter:

RØPER: Sophie Elise kommer med en overraskende avsløring om kjærlighetslivet da hun gjestet programmet «Gjett hvem!». Video: Discovery+ / Gjett hvem! Vis mer

- Jeg husker jeg tenkte «faen», da hennes kom ut, men vi ble enige om at vi ikke kunne trekke flere tusen parfymer bare fordi de liknet litt.

Sophie Elise påpeker videre at parfymene vil være mer forskjellige i virkeligheten - noe fansen vil få se når hennes er i butikkene seinere denne måneden.

- Og så er det jo faktisk innholdet og duften som har noe å si, legger hun til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer