Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Serena Williams:

Tennisstjernas dramatiske fødsel: - Jeg døde nesten

Opplevde komplikasjoner like etter at dattera kom til verden i høst.

KOMPLIKASJONER: Serena Williams åpner seg om dramaet som inntraff etter at dattera Alexis Olympia kom til verden i september i fjor. Foto: NTB scanpix
KOMPLIKASJONER: Serena Williams åpner seg om dramaet som inntraff etter at dattera Alexis Olympia kom til verden i september i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I september kom nyheten om at tennisstjerna Serena Williams (36) og ektemannen Alexis Ohanian (34) hadde blitt foreldre.

Dattera fikk navnet Alexis Olympia, og til fansens store begeistring har idrettsstjerna delt en rekke bilder av henne i sosiale medier.

Men selv om alt har sett rosenrødt ut fra utsida, avslører Williams nå at fødselen var så dramatisk at hun holdt på å miste livet.

«Jeg døde nesten etter at jeg fødte dattera mi», skriver Williams i et innlegg på CNNs hjemmeside tirsdag.

Såret fra keisersnittet åpnet seg

36-åringen forteller at hun hadde et relativt enkelt svangerskap, men at dattera ble født via et hastekeisersnitt etter at hjerterytmen hennes falt drastisk. Likevel gikk operasjonen fint.

«Før jeg visste ord av det, lå Olympia i armene mine. Det var den mest fantastiske følelsen jeg noen gang har opplevd i livet mitt. Men bare 24 timer etter fødselen, levde jeg seks dager i uvisshet», deler hun videre på nettsiden.

Williams lider av lungeemboli, som ifølge NHI.no er en tilstand som gjør at en eller flere arterier i lungene blir blokkert av en blodpropp.

Fordi 36-åringen har en medisinsk historie med dette problemet, kontaktet hun legene med en gang hun begynte å slite med å puste, forklarer hun.

En rekke komplikasjoner ble utløst, og tennisstjerna begynte å hoste så intenst at såret fra keisersnittet åpnet seg.

«Jeg måtte gjennom en ny operasjon, og da fant legene en stor hematom - en hevelse med blodansamling i magen min. Deretter returnerte jeg til operasjonssalen for en prosedyre som forhindrer blodpropper i å ta seg til lungene mine. Da jeg endelig kom hjem til familien min, måtte jeg tilbringe de første seks ukene som nybakt mamma i senga», forklarer hun.

Bare en måned seinere var derimot Williams på beina igjen og viste seg fram for første gang siden fødselen under den årlige Glamour Woman of the Year Awards i New York.

OVERRASKENDE BESØK:Serena Williams overrasker to gutter som spiller kveldstennis. Hun utfordrer vinneren og plutselig oppdager guttene hvem hun er. Video: CNN Vis mer

Avslutningsvis i innlegget takker stjerna legene og sykepleierne på sykehuset for å ha reddet livet hennes, samtidig som hun oppfordrer folk til å støtte arbeidet UNICEF gjør med å gi medisinske tjenester til mødre og barn i hele verden.

«Alle mødre i verden, uansett rase eller bakgrunn, fortjener å ha et sunt svangerskap og fødsel. Og du kan hjelpe å gjøre dette til virkelighet».

NYGIFT: I november giftet Serena Williams seg med Reddit-grunnleggeren Alexis Ohanian. Foto: NTB scanpix
NYGIFT: I november giftet Serena Williams seg med Reddit-grunnleggeren Alexis Ohanian. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ble sint over babygråt

I januar innrømmet Williams til Vogue at hun følte seg svært nede etter fødselen av dattera, og at hun noen ganger var nær ved å gi opp.

- Noen ganger føler jeg meg utrolig nedfor, og tenker: «jeg klarer ikke dette», fortalte hun, og fortsatte:

- Jeg har brutt sammen så mange ganger at jeg har mistet tellingen. Jeg kan bli så sint på all griningen, men så kommer skyldfølelsen like etterpå. Jeg tenker, hvordan kan jeg føle meg så trist når jeg har en så vakker baby. Følelsene er så sykt intense, delte hun med magasinet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!