Frode Viken er død

Terje Tysland: - Et fryktelig savn

Artist-Norge i sorg.

LÅTSKRIVEREN: Frode Viken (t.h.) skrev veldig mange av D.D.E.s store hits sammen med tekstforfatter Idar Lind. Her er bandet avbildet i 2007. Bak f.h. Eivind Berre, Arnt Egil Rånes, Bård Jørgen Iversen, Eskil Brøndbo. Foran t.v. Bjarne Brøndbo. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
LÅTSKRIVEREN: Frode Viken (t.h.) skrev veldig mange av D.D.E.s store hits sammen med tekstforfatter Idar Lind. Her er bandet avbildet i 2007. Bak f.h. Eivind Berre, Arnt Egil Rånes, Bård Jørgen Iversen, Eskil Brøndbo. Foran t.v. Bjarne Brøndbo. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Artist og låtskriver Frode Viken (63) gikk bort påskeaften etter kort tids sykeleie. I en uttalelse fra familien - gjengitt på D.D.E.s Facebook-side - heter det at han «bli minnet i hver og en av hans fantastiske låter».

- Det er brutalt

Viken vil bli husket som en markant bakmann i et av de mest suksessrike norske bandene de siste 30 åra. Han er mannen som har skrevet blant annet melodien til «Vinsjan på kaia», «E6» og «Det går likar no».

- Det er brutalt. Han har vært en venn i mange år og har vært en enorm låtskriver, sier en tydelig preget Terje Tysland i telefonen til Dagbladet.

- Veldig nært

Han forteller at det er vanskelig å finne ord på en sånn dag som denne.

Tysland har vært venn med Viken i 40-50 år. Viken var blant annet medlem i Tyslands legendariske 70-tallsband Prudence i en periode.

- Sønnen hans, Daniel, spiller i bandet mitt nå. Det er veldig nært. Det blir et fryktelig savn. Hans betydning kan aldri overdrives. Han har skrevet fantastisk mange fine sanger, sier Tysland.

- Hans skatter vil leve for evig

- Det er veldig trist. Jeg vil sende gode tanker og kondolanser til hans familie og også D.D.E.-familien, sier Jan Fredrik Karlsen, manager og musikk-kjenner, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer