Tea Kristine Broholm fra «Paradise Hotel»:

Terroren ble starten på marerittet for «Paradise»-Tea

Ble utestengt og opplevde motgang fra staten etter 22. juli.

PREGET: Tea Kristine Broholm, kjent fra årets sesong av «Paradise Hotel», var på AUF sin sommerleir på Utøya i 2011. Det har preget henne. Foto: Rune Bendiksen / TV3
PREGET: Tea Kristine Broholm, kjent fra årets sesong av «Paradise Hotel», var på AUF sin sommerleir på Utøya i 2011. Det har preget henne. Foto: Rune Bendiksen / TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MEXICO (Dagbladet): 22. juli 2011 er en vanskelig dag for mange, men spesielt for dem som befant seg ved regjeringskvartalet, på Utøya og de som kjente noen som var der.

At de overlevende forteller om dagen der 77 mennesker mistet livet, bidrar til at vi ikke glemmer uretten gjerningsmannen påførte så mange.

Tea Kristine Broholm (20) mener derfor det er viktig å være åpen om det hun opplevde den sommerdagen for snart åtte år siden. «Paradise Hotel»-deltakeren fra Hitra var bare 13 år gammel da hun bestemte seg for å tilbringe en bit av sommeren på AUFs idylliske sommerleir.

Tilfeldigheter

- Det handlet mer om fotball enn politikk den gangen. Jeg visste ikke hva jeg mente den gang da. Jeg dro for å være med vennene mine, sier hun til Dagbladet.

Bare tilfeldigheter sørget for at hun, i likhet med et knippe andre unge mennesker, ikke var på øya da de første skuddene ble avfyrt. Hun og en gjeng med andre ungdomspolitikere hadde vært i Oslo for å hente noen T-skjorter, og var akkurat utenfor byen på vei tilbake da de hørte eksplosjonen fra regjeringskvartalet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer