Prins Philip:

Testamente skal hemmeligholdes i 90 år

En domstol har bestemt at avdøde prins Philips testamente skal forsegles for offentligheten i 90 år for å beskytte verdigheten til hans kone dronning Elizabeth.

DØDE: Prins Philip gikk bort tidligere i år. Her med dronning Elizabeth Foto: PPE/SIPA/Shutterstock/NTB
DØDE: Prins Philip gikk bort tidligere i år. Her med dronning Elizabeth Foto: PPE/SIPA/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Testamenter er vanligvis offentlige dokumenter i Storbritannia, men det gjelder altså ikke prins Philips. Det forsegles etter pålegg fra High Court i London, noe som er kutyme for kongefamiliens testamenter.

Ifølge dommer Andrew McFarlane skal testamentet hemmeligholdes i 90 år før det kan åpnes privat og bli vurdert publisert.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

Dronning Elizabeth og prins Philip hadde vært gift i sju tiår da Philip døde i april, i en alder av 99 år.

- Det er et behov for økt beskyttelse av virkelig private aspekter av livet til denne begrensede gruppen mennesker, for å opprettholde verdigheten til dronningen og hennes nære familiemedlemmer, heter det i dommen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer