Elon Musk

Testet positivt:
- Ekstremt tvilsomt

Tesla-gründer Elon Musk er ikke overbevist over resultatene han har fått fra corona-testene sine.

VEKKER OPPSIKT: Elon Musks Twitter-innlegg skaper overskrifter. Foto: Evan Agostini / AP / Invision
VEKKER OPPSIKT: Elon Musks Twitter-innlegg skaper overskrifter. Foto: Evan Agostini / AP / Invision Vis mer
Publisert

Tesla-gründeren og mangemilliardæren Elon Musk (49) deler fredag et oppsiktsvekkende Twitter-innlegg. Der kommer det fram at han har testet seg hele fire ganger for corona på en og samme dag.

Det er imidlertid ikke antallet tester som fanger oppmerksomheten, men resultatet av dem.

«Det foregår noe ekstremt tvilsomt. Jeg ble testet fire ganger i dag. To tester kom tilbake negative, to kom tilbake positive. Samme maskin, samme test, samme sykepleier», skriver Musk.

Ifølge Bloomberg tok mangemilliardæren noen hurtigtester for antistoffer som gir deg resultater innen femten minutter, men testen er imidlertid mindre pålitelig enn andre tester.

Musk forklarer videre i et annet Twitter-innlegg at han har symptomer på forkjølelse, men at det foreløpig ikke er noe «unormalt» med symptomene så langt.

UKNUSELIG: Da Elon Musk stod på scenen i California og lanserte Teslas nye pickup «Cybertruck», gikk ikke ting helt etter planen. Video: Tesla. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Forsøker å forklare

På spørsmål fra en Twitter-bruker om slike falske positive tester som Musks, kan være grunnen til en så stor økning i USA, svarer Musk:

«Hvis det skjer med meg, skjer det med andre. Jeg får PCR-tester fra separate laboratorier. Resultatene vil ta omtrent 24 timer».

En lege med navn Eugene Gu har imidlertid forsøkt å forklare hva som kan ha skjedd. Gu forklarer nemlig at det har noe å si i hvilken rekkefølge Musk mottok resultatene sine.

«Hvis de to første svarene var negative fra tidligere på dagen, og de to som ble tatt seinere på dagen var positive, kan dette bety at du i mellomtida har passert terskelen for å oppdage coronaviruset mens det utviklet seg i kroppen», fortsetter han.

Får kritikk

Andre kritiserer Musk for Twitter-innlegget.

- Et vanvittig uansvarlig Twitter-innlegg, skriver en, mens en annen følger opp med:

«Jeg kan ikke tro at folk synes at du er smart».

NTB har for øvrig tidligere omtalt problematikken rundt falske positive tester i USA. Fordi hurtigtester er mer utsatt for falske negative svar og noen ganger krever at man blir testet på nytt, sier de fleste helseeksperter at de bør registreres og analyseres separat fra andre tester.

SMITTET: Johnson bekrefter at han har vært gjennom den «svært tøffe» sykdommen. Video: @therock Vis mer

Det er ikke første gang den frittalende milliardæren har uttrykt skepsis til pandemien. Tidligere i år beskrev han lockdown som «en tvangsfengsling av mennesker i hjemmene deres».

Musk har også tidligere vært svært tvilende til coronavirusets alvorlighetsgrad, og har blant annet stilt spørsmål ved hvor farlig viruset egentlig er samt hevdet at dødstallene er overdrevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer