Testet positivt på kokain

Politiet tok popartisten etter prisutdelingen.

|||
(Dagbladet.no): Det vakte oppsikt da politiet rykket inn og narkotestet artister på den svenske Spellemannspris-utdelingen - Grammisgallaen.

Popartist og mottaker av hele tre Grammis-priser, Andreas Kleerup (29), som var blant dem som ble urintestet under den TV-sendte utdelingen, og reagerte med raseri.

Nå sier flere kilder i det svenske politiet til Expressen at Kleerup testet positivt på kokain. Dessuten hadde han hasj i lomma da han ble pågrepet.

- Testen får være hva den er, det spiller ingen rolle, sa Kleerup til avisa etter prisutdelingen denne uka. Han ville ikke la seg intervjue ytterligere, med mindre det handlet om hans musikk.

Kleerup har tidligere snakket åpent om sitt rusmisbruk - blant annet har han hevdet at han var høy på skjermen da han var programleder for SVT-showet «Bingo royale».

Ifølge Expressen fattet politiet mistanke til ham allerede før han gikk på scenen i Johanneshovs isstadion i Stockholm på direktesendt TV. Etter en overenskommelse med Grammis-arrangørene fikk han motta alle prisene sine før politiet grep inn.