Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Keri Russell og Matthew Rhys:

«The Americans»-paret ble kjærester i skjul: - Kleint med sexscener

Overførte tv-romansen til virkeligheten.

POPULÆRT PAR: Skuespillerne Matthew Rhys (43) og Keri Russell (42) har spilt ektepar i tv-serien «The Americans» siden 2013, og har vært kjærester nesten like lenge. Her sammen i New York i fjor høst. Foto: Evan Agostini / AP / NTB Scanpix
POPULÆRT PAR: Skuespillerne Matthew Rhys (43) og Keri Russell (42) har spilt ektepar i tv-serien «The Americans» siden 2013, og har vært kjærester nesten like lenge. Her sammen i New York i fjor høst. Foto: Evan Agostini / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selv om enkelte vil påstå at det er risikosport å møte partneren sin på arbeidsplassen, er det nettopp her mange av oss finner kjærligheten.

Noen kollegiale romanser får riktignok mer oppmerksomhet enn andre.

Er jobben din for eksempel å være en verdenskjent skuespiller, og du klarer å ende opp med en annen verdenskjent skuespiller - som attpåtil spiller din ektefelle på tv - er forholdet nesten på utstilling å regne.

SPIONDRAMA: Rollefigurene til Keri Russell og Matthew Rhys, som begge er sovjetiske KGB-spioner, har et turbulent kjærlighetsliv i «The Americans». Foto: NTB Scanpix
SPIONDRAMA: Rollefigurene til Keri Russell og Matthew Rhys, som begge er sovjetiske KGB-spioner, har et turbulent kjærlighetsliv i «The Americans». Foto: NTB Scanpix Vis mer

KGB-flørt

Og det var nøyaktig ovennevnte scenario som skulle møte amerikanske Keri Russell (42) og britiske Matthew Rhys (43) i 2013, da de ble tildelt hver sin hovedrolle i den etter hvert så populære spenningsserien «The Americans».

Russell og Rhys spiller henholdsvis Elizabeth og Phillip Jennings i periodedramaet, to sovjetiske KGB-spioner som driver spionasje i USA på begynnelsen av 80-tallet, under dekke av å være en amerikansk familie.

Men i motsetning til mange andre Hollywood-par som har funnet tonen på settet, deriblant Ryan Reynolds (41) og Blake Lively (30) - for å ikke glemme Brad Pitt (54) og Angelina Jolie (42) - var ikke det profesjonelle samarbeidet over etter én spillefilm.

JOBB OG PRIVATLIV I ETT: Matthew Rhys og Keri Russell har i alle fall ikke slitt med å finne tid til hverandre de siste fem åra. Her fra i fjor. Photo: Charles Sykes / AP / NTB Scanpix
JOBB OG PRIVATLIV I ETT: Matthew Rhys og Keri Russell har i alle fall ikke slitt med å finne tid til hverandre de siste fem åra. Her fra i fjor. Photo: Charles Sykes / AP / NTB Scanpix Vis mer

Når den sjette og siste «The Americans»-sesongen har premiere på Netflix onsdag, har Russell og Rhys spilt mot hverandre og vært kjærester i fem år.

Avviste romansen

- Nå skal vi sove, konstaterte Matthew Rhys i et nylig intervju med News Herald, der spørsmålet om livet etter tv-serien naturlig nok dukket opp.

Keri Russell skilte seg fra ektemannen gjennom syv år, entreprenøren Shane Deary, et knapt år etter at den første sesongen av «The Americans» hadde premiere på amerikansk tv. Ifølge People ble 42-åringen, som har sønnen River (10) og dattera Willa (6) sammen med eksmannen, observert med sin mannlige motspiller på gata i New York noen uker etterpå.

VAR DE KJÆRESTER HER? Matthew Rhys og Keri Russell poserer sammen på rød løper i 2013, før det ble kjent at de hadde funnet tonen privat. Foto: NTB Scanpix
VAR DE KJÆRESTER HER? Matthew Rhys og Keri Russell poserer sammen på rød løper i 2013, før det ble kjent at de hadde funnet tonen privat. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men selv om sladrepressen nå fikk nok av vann på ryktemølla, la Matthew Rhys først lokk på spekulasjonene.

- Dette er komisk. Jeg har fortalt mamma en million ganger at hun må slutte å lese alt sladderet, men hun ringer meg fortsatt hver gang og spør: «Er dette sant?». Jeg må alltid svare henne: «Nei! Når skal du skjønne det?», fortalte han overfor ukebladet i februar 2014.

Helomvending

Måneden etterpå bekreftet Rhys og Russell at de likevel var et par. Seinere har de blitt foreldre til sønnen Sam, som kom til verden i 2016.

Da paret gjestet talkshowet «Watch What Happens Live» i fjor, røpet Rhys, ifølge E! Online, at han prøvde å sjekke opp tv-kollegaen allerede på begynnelsen av 2000-tallet, da de møttes på et sportsarrangement.

- Du var den tullingen som aldri ville stoppe å ringe, påpekte en spøkefull Russell overfor talkshow-vert Andy Cohen, før hun la til at følelsene oppsto først på «The Americans»-settet, ti år etterpå.

Ved siden av kald krig og spionvirksomhet får karakterenes ofte komplekse relasjoner mye plass i serien. Ikke minst forholdet mellom Rhys' og Russells rollefigurer, som lever et turbulent kjærlighetsliv. Dette har resultert i en rekke sexscener, både mellom Rhys og Russell, eller med andre skuespillere.

«Vennene mine sier at de ikke klarer å se sexscenene, og det skjønner jeg godt. Det er jo bare kleint» Keri Russell

Hollywood-paret legger ikke skjul på at de har satt seg selv i en noe bisarr og snodig situasjon, noe som igjen ble tydelig da de gjestet talkshowet til Stephen Colbert forrige uke.

Unngår serien

- Et av høydepunktene fra den siste innspillingen var en scene der jeg skulle ta Keri på fersken med flere menn, og stormer bevæpnet og sint inn på soverommet. Men kanskje jeg var meg selv akkurat da? Jeg mener: «Kom dere til helvete ut herfra før jeg begynner å slå dere med pistolen», spøkte Rhys overfor Colberg, til høy latter fra kjæresten.

SPØKEFULLE: Matthew Rhys og Keri Russell klarer ikke annet enn å le av de intime scenene i «The Americans». Her sammen på hockeykamp forrige måned. Foto: NTB Scanpix
SPØKEFULLE: Matthew Rhys og Keri Russell klarer ikke annet enn å le av de intime scenene i «The Americans». Her sammen på hockeykamp forrige måned. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vennene mine sier at de ikke klarer å se sexscenene, og det skjønner jeg godt. Det er jo bare kleint, la hun til.

Selv har verken Russell eller Rhys sett en eneste episode av «The Americans».

Keri Russell fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i ungdomsserien «Felicity» på slutten av 90-tallet, og har seinere vært å se i filmer som «Mission: Impossible» og «Dawn of the Planet of the Apes». Matthew Rhys har på sin side dukket opp i filmer som «The Post» og «Love and Other Disasters», i tillegg til en rekke tv-serier og teateroppsetninger.

Russell og Rhys er for øvrig ikke de eneste Netflix-stjernene som har overført en tv-romanse til det virkelige liv. Også «Stranger things»-profilene Charlie Heaton (24) og Natalia Dyer (21) ser ut til å funnet tonen.

SLADDER-STORM: Se og Hørs reporter i Hollywood, Kjersti Flaa, gir deg de store snakkisene fra USA den siste uken før påske. Video: Kjersti Flaa, Se og Hør Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!