SPONTANABORTERTE: I et lengre gjesteinnlegg på nettsiden Glamour åpner «The Big Bang Theory»-stjerna Melissa Rauch opp om spontanaborten. Foto: NTB Scanpix
SPONTANABORTERTE: I et lengre gjesteinnlegg på nettsiden Glamour åpner «The Big Bang Theory»-stjerna Melissa Rauch opp om spontanaborten. Foto: NTB ScanpixVis mer

Melissa Rauch:

«The Big Bang Theory»-stjerna åpner opp om spontanaborten

– Det var som et stikk i hjertet hver gang noen delte lykkelige babynyheter.

(Dagbladet): Tirsdag publiserte den 37 år gamle «The Big Bang Theory»-stjerna Melissa Rauch et lengre gjesteinnlegg på nettstedet Glamour om at hun skal bli mamma for første gang.

I spalten, hvor 37-åringen skriver om den gledelige nyheten som hun og ektemannen ser fram til, åpner hun seg opp om ei vanskelig tid hvor ekteparet flere ganger har forsøkt å få barn.

Åpenhjertig skriver skuespillerstjerna, mest kjent som rollen som Bernadette i seriesuksessen «The Big Bang Theory», om spontanaborten hun opplevde for et år tilbake, og om hvordan hun gjennom sine utallige forsøk på å få barn ble irritert på andre vordende foreldre.

– Da jeg var i sorg over graviditetstapet mitt, eller slet med fruktbarhetsproblemer, var det som et stikk i hjertet hver gang noen delte lykkelige og glade babynyheter, skriver hun.

Flere ganger, mens hun selv forsøkte å få barn, tenkte Rauch på hvordan disse flotte, bekymringsløse fruktbare kvinnene var i stand til å gjøre det hun selv ikke fikk til.

Derfor skriver Rauch nå at også hun gjerne kunne ha ventet med å dele sin egen babynyhet helt til barnet begynner på college, men at hun nå likevel velger å dele nyheten, samtidig som hun forteller om problemene i forkant. På denne måten føler hun at hun nå kan dele nyheten uten å føle seg som en vits, og håper hun samtidig kan hjelpe andre ved å fjerne stigmaet og tabuet rundt fertilitet og spontanabort.

Redd for graviditeten

Spontanaborten til Rauch resulterte i dyp sorg, og skuespilleren havnet seinere i en dyp depresjon.

– Du går nødvendigvis ikke til en begravelse eller tar deg fri fra jobb for å sørge, men det forandrer ikke det faktum at noe verdifullt er blitt uventet tatt fra livet ditt, skriver hun.

Etter den vonde opplevelsen med spontanaborten føler Rauch en konstant redsel for at det skal skje igjen.

Saken fortsetter under bildet:

«THE BIG BANG THEORY»: Melissa Rauch, som Bernadette, sammen med resten av «The Big Bang Theory»-gjengen. Foto: NTB Scanpix
«THE BIG BANG THEORY»: Melissa Rauch, som Bernadette, sammen med resten av «The Big Bang Theory»-gjengen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Spontanabort fortjener å være på listen over de verste medisinske begrep noensinne, som i tillegg gir en stor skyldfølelse. For meg føltes det øyeblikkelig som om det var min skyld, at jeg på en eller annen måte hadde båret fram babyen feil, skriver hun.

Til slutt fant Rauch og ektemannen ut at det hjalp å kalle det noe annet.

– I en periode begynte ektemannen min og jeg å si til hverandre – uten å fornærme babyen så klart – at babyen hadde stukket av i stedet.

Tjener flesk

Før Rauch inntok seriesuksessen «The Big Bang Theory», hvor hun spiller kjæresten til Howard, Bernadette, drev 37-åringen med standup.

Den aller første skuespillerjobben fikk hun i 2009 da hun spilte mot blant andre Molly Shannon (52) og Selma Blair (45) i serien «Kath & Kim». Hun har også spilt i serien «True Blood» og i filmer som «I Love you, Man», «The Bronze» og «Are You Here».

I 2013 gikk «The Big Bang Theory»-skuespillerne Kaley Cuoco (31), Jim Parson (44) og Johnny Galecki (42) til harde lønnsforhandlinger mot produksjonsselskapet, som ifølge Contactmusic.com skal ha inngått en avtale om tre millioner kroner per episode.

De to nye skuespillerne den gangen, Mayim Bialik (41) og Melissa Rauch (37), skal også ha vært med på lønnsforhandlingene, men den desidert best betalte av dem alle er den populære «TV-nerden» Jim Parson, som spiller Sheldon Cooper i den suksessfulle serien.

Med en årslønn på svimlende 209 millioner norske kroner i 2016, er Parson den best betalte skuespilleren i Hollywood.