The Blacksheeps må møte i retten

Ti dager etter MGP-finalen.

KRANGLER OM NAVN: Agnete Johnsen (i midten) og Emelie Nilsen (t.h.) er de to eneste gjenværende medlemmene av The BlackSheeps' originalbesetning. Foto: Håkon Eikesdal
KRANGLER OM NAVN: Agnete Johnsen (i midten) og Emelie Nilsen (t.h.) er de to eneste gjenværende medlemmene av The BlackSheeps' originalbesetning. Foto: Håkon EikesdalVis mer

(Dagbladet): The Blacksheeps er allerede klare for MGP-finalen i Oslo Spektrum 12. februar med låta «Dance Tonight».

Bare ti dager seinere møter de to gjenværende medlemmene, Agnete Johnsen og Emelie Nilsen, sine tidligere bandkolleger Alexander Toryguin og Viktoria Eriksen i Indre Finnmark tingrett, skriver avisa Ságat.

- Dette er et rettsmøte som kun vil komme med en midlertidig avgjørelse om blant annet merkevarerettighetene til bandnavnet. Det var den forrige advokaten til Alexander og Viktoria som tok ut denne midlertidige forføyningen, sier advokat Arnor B. Ilstad til Dagbladet.

Ilstad, som representerer de to tidligere medlemmene, varslet gjennom Dagbladet i november et søksmål om millionverdier ettersom hans klienter angivelig ble sparket ut av bandet før sommerturneen i fjor.

- Ikke veldig relevant Advokaten vil foreløpig ikke si noe om når han vil ta ut søksmålet, men mener det forestående rettsmøtet, som er uavhengig av søksmålet, er litt på siden av saken.

- Den behandler problemstillinger som ikke er veldig relevante i dag, blant annet fjorårets sommerturné. Men at The Blacksheeps har fortsatt å ta nye oppdrag, til tross for denne pågående rettstvisten, det er å ta en stor risiko.

- Uenige Ifølge advokat Kjell Oddvar Heggvoll, som representerer de to gjenværende medlemme, bekrefter at det er retten til å bruke bandnavnet som nå skal opp i retten.

- Vi mener at de gjenværende bandmedlemmene har rett til å bruke bandnavnet videre. Vi er videre uenig rundt detaljene i byttingen av besetning i bandet. Vi er ikke enig i at den tidligere bassisten og trommeslageren ble skviset, eller presset ut, av The BlackSheeps, sier han til Ságat.

Det er satt av én dag i tingretten.

ORIGINALBESETNINGEN: Alexander Touryguin (t.v.) og Viktoria Eriksen (nr to f.h.) mener de ble skviset ut av The Blacksheeps før sommerturneen i 2009. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
ORIGINALBESETNINGEN: Alexander Touryguin (t.v.) og Viktoria Eriksen (nr to f.h.) mener de ble skviset ut av The Blacksheeps før sommerturneen i 2009. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer