FIKK LYDPROBLEMER: The Canoes måtte synge to ganger etter at lyden falt ut under opptredenen deres. Det samme skjedde under generalprøven. 
Foto: Håkon Eikesdal
FIKK LYDPROBLEMER: The Canoes måtte synge to ganger etter at lyden falt ut under opptredenen deres. Det samme skjedde under generalprøven. Foto: Håkon EikesdalVis mer

The Canoes fikk MGP-showet sitt ødelagt

Måtte spille på nytt. - Det skal være musikk i bakgrunnen.

FLORØ (Dagbladet): The Canoes må synge på nytt i kveldens delfinale i MGP etter at lyden sviktet under den første framføringen.

Siste del av sangen «Seemed Like A Good Idea At The Time» måtte bandet synge a capella fra scenen i Florø.

- Skal være musikk Da programleder Marte Stokstad kom på scenen etter bandets opptreden, kommenterte hun glippen.

- Det er ikke sånn det eventuelt skal høres ut i Baku, da skal det være musikk i bakgrunnen, sier Marte Stokstad.

Deretter fikk hun beskjed om at lyden var i orden, og at bandet kunne framføre sangen på nytt. The Canoes kom tilbake på scenen, og sang sin låt for andre gang.

- Det var en teknisk lydfeil som gjorde at vi måtte stoppe og gjøre det om igjen, skriver Dag Hvaring i produksjonsselskapet Dinamo Eyeworks i en sms til Dagbladet.

Også under generalprøven måtte The Canoes synge to ganger på grunn av lydproblemer.

Lydproblemer også i fjor Dette er ikke første gang et band får sin MGP-opptreden ødelagt av tekniske problemer.

Også under den siste ordinære delfinalen i Skien i fjor fikk metalbandet Susperia ødelagt sin opptreden av «Nothing Remains» da lyd og bilde falt ut.

Bandet sikret seg til slutt en fjerdeplass og nok en mulighet til finaleplass gjennom Sistesjansen uke etter. Susperia selv var ikke fremmed for at to framføringer kan ha sikret dem flere stemmer.

- Det kan jo hende det hjelper at folk får høre låta to ganger, og kanskje får sendt inn en ekstra stemme, sa gitarist Cyrus til Dagbladet i fjor.

Dagbladets ekspert Torgrim Øyre mente den gang at lydmissen kom til å påvirke resultatet.

- Selvfølgelig øker vinnersjansene når et band får spille to ganger. Det er klart det er bedre å ha seks i stedet for tre minutter å banke refrenget inn i bevisstheten på publikum, noe som er veldig avgjørende i denne konkurransen, sier Øyre.