Earle Hyman:

«The Cosby Show»-stjerne er død

Earle Hyman ble 91 år gammel.

DØD: Den amerikanske skuespilleren Earle Hyman, her avbildet i 1997, døde fredag. Foto: NTB Scapix
DØD: Den amerikanske skuespilleren Earle Hyman, her avbildet i 1997, døde fredag. Foto: NTB Scapix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske skuespilleren Earle Hyman er død, melder en rekke medier, deriblant CNN.

Hyman, som er kanskje best kjent for rollen som «bestefar Cosby» i TV-serien «The Cosby Show», ble 91 år gammel.

En representant for skuespilleren, Jordan Strohl, informerer at Hyman gikk bort ved Lillian Booth Actors Home i Englewood, New Jersey, der han var bosatt.

- Earle Hyman bragte kjærlighet, verdighet og integritet til rollen som bestefar Huxtable. Tusen takk, Earle, du vil leve for alltid, skriver Bill Cosby i en Twitter-melding til sin tidligere kollega.

Norgesvenn

Foruten å figurere i «The Cosby Show», var Hyman også kjent for sin mangeårige innsats på teaterscenen, der han blant annet har spilt store roller på Broadway.

Han var også en kjent tolker av Henrik Ibsen-roller, og har vært i Norge en rekke ganger, hvor han har spilt ved Det Norske Teater i Oslo.

Hyman lærte seg å snakke norsk flytende og ble foruten Ibsen-rollene kjent som tolker av William Shakespeare og Eugene O'Neill.

Han debuterte på Den Nationale Scene i Bergen i 1963 med «Othello», og ble med det den første amerikaneren som sto på en scene for et norsk publikum, på norsk. Oppføringen ble framført 50 ganger for et fullsatt publikum, til positive anmeldelser, ifølge NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer