Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Vanessa Kirby:

«The Crown»-stjerna: - Mobberne fikk meg til å elske drama

På mange måter ble mobberne i ungdomstida utslaget for Vanessa Kirbys skuespillersuksess.

BLE MOBBET: «The Crown»-skuespiller Vanessa Kirby hevder at hun ble systematisk mobbet som liten. Likevel er hun ikke bitter. Foto: NTB scanpix
BLE MOBBET: «The Crown»-skuespiller Vanessa Kirby hevder at hun ble systematisk mobbet som liten. Likevel er hun ikke bitter. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vanessa Kirby (30) ble for alvor kjent gjennom rollen som prinsesse Margaret i Netflix-suksessen «The Crown». Nå har hun gitt rollen videre til Helena Bonham Carter (52), som skal spille den eldre versjonen av prinsessen.

Men - selv om «The Crown» er et lukket kapittel for Kirby, betyr ikke det at suksessen hennes stopper der. Allerede til høsten blir hun å se i den nye «Mission: Impossible»-filmen sammen med blant andre skuespillerstjerna Tom Cruise (56).

Livet smiler med andre ord til den unge skuespilleren. Men slik har det ikke alltid vært.

I et nytt intervju med The Guardian forteller Kirby nemlig om en trøblete oppvekst som mobbeoffer, og en alvorlig sykdom.

Drama ble redningen

30-åringen vokste opp i Wimbledon i London sammen med sine tre søsken og sine to velstående foreldre, mora Jane Kirby, som var redaktør for magasinet Country Living, og hennes far, kirurgen Roger Kirby.

Selv om foreldrene til Kirby tok henne med på teater og konserter allerede som barn, og også så utallige filmer sammen med henne, tok det litt tid før «The Crown»-stjerna for alvor fikk interesse for skuespill.

Først på ungdomsskolen viste det seg at nettopp drama skulle bli Kirbys redning i tenåra.

KOLLEGER: Vanessa Kirby sammen med Claire Foy, som spiller dronning Elizabeth i Netflix-serien «The Crown». Her på den røde løperen under Emmy-utdelinga i fjor. Foto: NTB Scanpix
KOLLEGER: Vanessa Kirby sammen med Claire Foy, som spiller dronning Elizabeth i Netflix-serien «The Crown». Her på den røde løperen under Emmy-utdelinga i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For selv om 30-åringen vokste opp i et ressurssterkt hjem, noe hun sier hun alltid har satt stor pris på, sliter hun med å si noe positivt om ungdomstida si.

- Jeg ble ganske voldsomt mobbet i noen år, noe som gjorde at jeg ble veldig selvbevisst på alt jeg gjorde i relasjon med mobberne. Dramaklassen var det eneste stedet jeg ikke gjorde det, forteller hun.

Fristed

Til den britiske avisa hevder Kirby at det stort sett var jentene på skolen som sto for den verste mobbingen. Hun beskriver den påståtte mobbingen som systematisk.

- Det var ganske forferdelig. En lærer sa til moren min under siste skoledag: «Hun overlevde det. Hun klarte det», som betyr at de visste at det pågikk, forteller hun.

Likevel virker ikke Kirby særlig bitter, ifølge avisa. For hadde det ikke vært for mobberne, hadde hun neppe dyrket skuespillerspiren i seg selv på samme måte. Dramaklassen ble hennes fristed.

Ukjent sykdom

Det var likevel ikke bare mobbing som skulle vise seg å bli en utfordring for Kirby som liten.

Stjerna lider nemlig av en tarmparasitt kalt Giardiasis, som ifølge NHI er langt større enn en bakterie. I lang tid gikk Kirby med parasitten uten å få den diagnostisert, noe som førte til flere år med intens kvalme.

- Jeg kan minnes alle disse marerittene om injeksjoner, piller opp i rumpa, og alt det der. Jeg var nok rundt ni, elleve år, forteller hun.

I dag har skuespilleren heldigvis kontroll over mageproblemene.

Fortsatt utsatt for rykter

Livet til den 30 år gamle skuespilleren ser altså helt annerledes ut i dag. Likevel utsettes hun tidvis fortsatt for rykter, særlig når det kommer til romantikk og annet som angår privatlivet hennes.

I flere år har Vanessa Kirby vært sammen med skuespiller Callum Turner (28), men da bilder fra filmsettet under «Mission: Impossible» ble lekket til sladderpressen, satte til og med hennes nærmeste venner spørsmålstegn ved det langvarige forholdet.

Bildene viste nemlig Kirby kysse Tom Cruise. At bildene var fra innspilling kom ikke tydelig fram.

- Den mest foruroligende tingen var at folkene som jeg ikke trodde vil tro på det, var de som trodde på det. Flere snakket med kjæresten min og spurte om det gikk bra med ham, forteller hun i et intervju med Marie Claire og legger til:

- Jeg tror ikke de tror noe av det de leser nå, for det kan man rett og slett ikke. Ingen ting av det er ekte.

TRAILER: Nå er den nye Mission Impossible-filmen her, og vi får se Tom Cruise klamre seg til Preikestolen. Video: Paramount Pictures Les saken her: https://www.dagbladet.no/kultur/stengte-preikestolen-i-ni-dager-for-tom-cruise-film---na-er-traileren-her/69409352 Vis mer