«The Crown»:

«The Crown»-stjerna fikk etikette-sjokk: - De er veldig, veldig strenge

Claire Foy (32) spiller dronning Elizabeth i suksesserien. 

STORE SKO Å FYLLE: For å klargjøre seg til rollen som dronning Elizabeth II i «The Crown», gjorde 32 år gamle Claire Foy mye research. Foto: Netflix 
STORE SKO Å FYLLE: For å klargjøre seg til rollen som dronning Elizabeth II i «The Crown», gjorde 32 år gamle Claire Foy mye research. Foto: Netflix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikansk-britiske Netflix-suksessen «The Crown» hadde premiere den 4. november på strømmetjenesten, og alle de totalt ti episodene fra første sesong ble sluppet samtidig.

Serien har nå blitt en snakkis, og fansen sulter allerede etter en ny sesong. Serien følger dronning Elizabeth II fra bryllupet hennes i 1947, og tar for seg hvordan den regjerende monarkens liv har blitt preget av både hell og uhell.

Det er den 32 år gamle britiske skuespilleren Claire Foy som portretterer dronninga. Hun har tidligere vært å se i flere britiske serier og filmer, men dette kan sies å være karrierens høydepunkt.

Det er likevel ikke bare bare å spille en av de mest omtalte og velrespekterte kvinnene på hele planeten.

I et intervju med Vanity Fair snakker stjerneskuddet om hvordan hun forberedte seg til rollen, og går spesielt innom hva som sjokkerte henne mest med det britiske kongehuset.

- Ble overrasket

For å så et innblikk i hvordan dronningen av England er og har vært, fikk 32-åringen tilgang på flere av kongefamiliens private hjemmevideoer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer