TURBULENT LIV: David Hasselhoff har blitt berømt for flere ulike roller. Fansen har falt som fluer for ham på veien. Foto: NTB Scanpix
TURBULENT LIV: David Hasselhoff har blitt berømt for flere ulike roller. Fansen har falt som fluer for ham på veien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

David Hasselhoff:

«The Hoff» sjarmerte jentene i senk. Privat sleit han på damefronten

David Hasselhoff fyller 66 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 1989 ble David Hasselhoff (66) manges drømmemann, da han reddet folk i nød i den populære badevaktserien «Baywatch». Siden den gang har han sjarmert mange jenter i senk.

I rollen som Mitch Buchannon i «Baywatch», livvakten over alle livvakter, er det ikke til å komme ifra at «Baywatch» aldri ville ha blitt det den var, hvis ikke serien hadde blitt frontet av det ypperste 90-tallet hadde å by på av veldreide kropper.

I dag, 17. juli, fyller Hasselhoff 66 år, og tidligere i karrieren har det vist seg at livet ikke alltid er som en herlig dag på stranda.

I årene etter suksesserien ble Hasselhoff stadig mer kjent for alkoholmisbruk og skandaler, enn for skuespillerkarrieren.

STORSJARMØR: David Hasselhoff i rollen som Mitch Buchannon i «Baywatch». Foto: NTB Scanpix
STORSJARMØR: David Hasselhoff i rollen som Mitch Buchannon i «Baywatch». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- For mye festing

I 2004 gikk det nemlig galt for Hasselhoff, da han havnet i arresten etter å ha kjørt i påvirket tilstand. Han satt innelåst en kort stund i Los Angeles før han ble løslatt mot kausjon. Tv-stjerna ble dømt til 200 timer samfunnstjeneste og fikk tre års prøvetid.

Dette er imidlertid ikke første gang livet har buttet i mot for kjekkasen.

Hasselhoff har tidligere vært på avvenning på den kjente Betty Ford-klinikken.

- Han innså at hans sosiale drikking hadde utviklet seg til et nivå han ikke lenger var komfortabel med, skrev Hasselhoffs pressemann Richard Hoffman den gang.

Gardermoen: «Baywatch»-stjerna David Hasselhoff ankommer Oslo Lufthavn og forteller om sine planer. Video: Christian Roth Christensen Foto: Marius Gulliksrud Vis mer Vis mer Vis mer

I et tidligere intervju har han selv avslørt at han også prøvde ulike narkotiske stoffer, uten å avsløre hvilke. Derimot innrømmer han at festing og moro tok over deler av livet.

- (...) Etter at jeg spilte i «Knight Rider» (tidligere tv-serie, red.anm.) har jeg aldri måttet tenke på å få lønn igjen, men jeg festet altfor mye. Det gjorde jeg i fire år, men festing ble en besettelse, og det handlet ikke om å ha det gøy lenger. Det handlet om å ta meg bort fra å være trist, har han tidligere fortalt i et intervju med The Mirror.

I 2007 sjokkerte Hasselhoff en hel verden, og mange vil hevde han nådde bunnen på det tidspunktet. Den gang kom nemlig en video av det som lot til å være skuespilleren, i en åpenbart påvirket tilstand, liggende halvnaken på golvet mens han prøvde å spise en cheeseburger.

Siden den gang har stjerna byttet ut den usunne livsstilen med trening og sunn mat, og i intervjuet forteller 66-åringen at han ser på det som sin egen oppgave å hjelpe seg selv med problemet.

«BAYWATCH»-FILM: Her er traileren til filmen som er basert på den populære tv-serien «Baywatch». Video: Paramount Pictures Vis mer

Pengekrangel

Når det gjelder familielivet har han derimot holdt kortene tettere til brystet. I 1984 giftet han seg med Catherine Hickland (62), men paret skilte lag knappe fem år etter bryllupet. Senere samme år fant han derimot lykken på ny med skuespilleren Pamela Bach (54), som også ble mor til hans to døtre, Hayley (25) og Taylor Ann (28).

Også denne gangen måtte Hasselhoff gi slipp på ekteskapet, og det populære paret tok ut skilsmisse i 2006.

I etterkant har det vist seg å være en rimelig skitten skilsmisse, hvor penger skal ha vært et brennhett tema. Ifølge Hasselhoff selv levde ekskona godt på hans penger, og han hevdet hun «satt på ræva og levde av ham», ifølge rettsdokumenter TMZ tidligere har fått tilgang til.

Etter å ha betalt enorme summer til Bach kom derimot eksparet til enighet i 2016, da det ble kjent at det månedlige beløpet hadde gått fra svimlende 21 000 dollar, noe som tilsvarer omtrent 170 000 norske kroner, til 10 000 dollar i måneden, over 80 000 kroner.

Hasselhoff og eksen kom dermed til enighet, etter det internasjonal presse omtaler som en svært skitten rettsprosess.

I 2011 traff Hasselhoff det som later til å være drømmedama, Hayley Roberts. De to turtelduene møttes for første gang da han var dommer for talentprogrammet «Britain's Got Talent». I 2016 fridde han til kjæresten.

Saken fortsetter under bildene.

EKS: David Hasselhoff og ekskona, Pamela Bach. Foto: NTB Scanpix
EKS: David Hasselhoff og ekskona, Pamela Bach. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FORLOVET: David Hasselhoff og forloveden Hayley Roberts tidligere denne måneden. Foto: NTB scanpix
FORLOVET: David Hasselhoff og forloveden Hayley Roberts tidligere denne måneden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Norgesvenn

Til tross for at mange kjenner «The Hoff» fra nettopp suksesserien fra 90-tallet, har han medvirket i store roller i blant annet «The Young and the Restless» og «Knight Rider».

Han har tidligere blitt hyllet for sitt harde arbeid med den berømte stjerna på Walk of Fame i Hollywood, og har i løpet av åra blitt en riktig norgesvenn. Han er kanskje «bare» en avdanket «Baywatch»-stjerne i sitt hjemland USA, men i Europa har strandløven, sangeren og skuespilleren kultstatus.

Ikke minst her i Skandinavia, hvor Hasselhoff blant annet har vært vert for det norskproduserte «We love the 80's»-sceneshowene og hatt egne talkshow på både svensk og finsk tv.

I en spørsmål-og svar-seanse på nettstedet Reddit har Hasselhoff tidligere avslørt at han ønsket å ta sitt talkshowkonsept til Norge.

- Jeg tror jeg er en ganske god vert og lager mye moro. Og programmet går ganske bra. Jeg vet vi kommer tilbake til Finland og Sverige, og vi er i samtaler med Norge og Danmark, skrev han med sin verifiserte Reddit-konto.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer