The Monkees-vokalisten er død

Davy Jones ble bare 66 år gammel.

DØDE I DAG: Davy Jones døde av et hjerteinnfarkt onsdag morgen, amerikansk tid.  Foto: AP Photo/Peter Kramer, File
DØDE I DAG: Davy Jones døde av et hjerteinnfarkt onsdag morgen, amerikansk tid. Foto: AP Photo/Peter Kramer, FileVis mer

(Dagbladet): Den tidligere The Monkees vokalisten Davy Jones døde av et hjerteinfarkt onsdag morgen, amerikansk tid, ifølge nettstedet TMZ.

Artisten etterlater seg kona Jessica, og fire døtre fra tidligere ekteskap.

Bestselger Jones ble kjent som frontfigur for den Beatles inspirerte gruppa som han i 1965 ble med i sammen med Micky Dolenz, Michael Nesmith og Peter. The Monkees ble opprinnelig satt sammen for et TV-show om et rockeband, men ble raskt populær og solgte på et tidspunkt flere plater enn gruppa den var inspirert av.

The Monkees er blant annet kjent for låter som «Last Train to Clarksville», «Daydream Believer» og «I'm a Believer».

Kolleger i sorg Bandkollega Micky Dolez har ifølge TMZ sendt ut en pressemelding der han uttrykker medfølelse med de Jones' familie.

- Jeg kan ikke tro det, er fremdeles i sjokk. Jeg hadde vonde drømmer i hele natt. Min kjærlighet og mine bønner går til Davys døtre og familie, sier Dolez.

The Monkees bassist Peter Tork har også kommentert dødsfallet i en pressemelding.

- Det er med stor sorg at jeg tenker på den brå bortgangen til min gode venn og medeventyrer, David Jones. Hans talent vil bli savnet; hans gaver vil alltid være med oss. Min dypeste sympati går til Jessica og resten av hans familie. Adios, til Manchesters Cowboy.

POPULÆRE: The Monkees fra sine glansdager. F.v. Davy Jones, Peter Tork, Micky Dolenz og Mike Nesmith.  Foto: Scanpix
POPULÆRE: The Monkees fra sine glansdager. F.v. Davy Jones, Peter Tork, Micky Dolenz og Mike Nesmith. Foto: Scanpix Vis mer