Fran Drescher:

«The Nanny» ble verdenskjent for sin skjærende stemme. Nå bruker hun den til å hjelpe andre

Som 28-åring ble skuespilleren ranet og voldtatt i sitt eget hjem. Hun mener hendelsen endret henne til det bedre.

KJENT FOR SIN STEMME: Fran Drescher (60) ble kjent for sin skjærende stemme i «The Nanny» på 90-tallet. Stemmen har skuespilleren utnyttet godt siden den gang. Foto: NTB Scanpix
KJENT FOR SIN STEMME: Fran Drescher (60) ble kjent for sin skjærende stemme i «The Nanny» på 90-tallet. Stemmen har skuespilleren utnyttet godt siden den gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 1993 ble den første episoden av serien «The Nanny» sendt på tv, og Fran Drescher (60) ble raskt kjent som «hun høylytte med den skjærende stemmen».

Serien handler om den tidligere kosmetikk-ekspeditøren Fran Fine, spilt av Drescher, som får livet snudd på hodet da hun begynner i jobben som barnepasser for den rike enkemannen Maxwell Sheffields barn.

Serien, som hun selv skrev sammen med sin daværende ektemann, Peter Marc Jacobson, var en kjempesuksess. Den rullet og gikk på tv i hele seks år, før siste episode ble sendt i juni 1999.

For rollen som Fran Fine ble Drescher nominert til to Emmy-priser, samt to Golden Globes for «beste kvinnelige skuespiller i tv-serie»-kategorien.

Samlet inn penger

Siden den gang har 60-åringen spilt i flere filmer og tv-serier, men hun har også engasjert seg stort i utallige veldedige organisasjoner - noe hun har mottatt en rekke priser og anerkjennelser for.

Blant annet er skuespilleren forkjemper for LHBT-personers rettigheter, ifølge Ranker. I 2008 samlet hun inn penger for å bidra til å fjerne USAs forbud mot homofilt ekteskap, og hun har i seinere tid blitt ordinert prest, så hun kan vie par av samme kjønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer