Mark York:

«The Office»-stjerne (55) er død

Skuespilleren ble bare 55 år gammel.

DØD: Mark York (til høyre) har gått bort, 55 år gammel. Her er han med Steve Carell, som har hovedrollen i «The Office». Foto: Markusyork.com
DØD: Mark York (til høyre) har gått bort, 55 år gammel. Her er han med Steve Carell, som har hovedrollen i «The Office». Foto: Markusyork.com Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Mark York har gått bort, 55 år gammel. Han er best kjent for sin rolle som Billy Merchant i situasjonskomedien «The Office», som rullet over skjermene fra 2005 og 2013.

Lokalt politi i Ohio bekrefter dødsfallet, skriver Variety.

55-åringen gikk bort etter et kort og uventet sykeleie tidlig om morgenen 19. mai, på sykehuset Miami Valley Hospital i Ohio. Dødsårsaken er foreløpig ikke offentliggjort.

Ifølge bransjenettstedet led York av paraplegi, ryggmargsskader som rammer nedre deler av kroppen og som fører til lammelser.

Likevel var York en aktiv skuespiller, og han prøvde å ikke la sykdommen være til hinder for livet hans.

«Han prøvde alltid å fokusere på hva han kunne oppnå og gjøre, ikke hva han ikke kunne gjøre», skriver Yorks familie i nekrologen hans.

2020: Vi tok farvel med mange ulike kjente mennesker i annerledesåret 2020. Foto: Lars Eivind Bones, Ole C.H Thomassen, NTB Scanpix. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Flere roller

Foruten rollen i «The Office», der han dukket opp for første gang i sesong to, har han også medvirket i «CSI: New York», såpeoperaen «Passions» og Steven Spielberg-filmen «Artificial Intelligence» fra 2001.

55-åringen vokste opp i Ohio. Der studerte han på Anderson University, før han etter hvert flyttet til California for å prøve seg som skuespiller.

«Mark kunne sitere så mange replikker fra filmer og fortelle deg hvem som spilte rollene i de fleste filmer. Han levde mange år i California hvor han hadde mange spennende øyeblikk mens han fulgte skuespillermulighetene sine», heter det videre i nekrologen.

Mark York etterlater seg mora Becky, faren Glenn og de tre brødrene Brian, Jeff og David - i tillegg til øvrig familie og nære venner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer