Joe Turkel:

«The Shining»-skuespiller er død

Ble 94 år gammel.

94 ÅR: Skuespiller Joe Turkel gikk bort denne uka. Han er blant annet kjent som bartenderen Lloyd. Foto: Mary Evans Pictures / NTB
94 ÅR: Skuespiller Joe Turkel gikk bort denne uka. Han er blant annet kjent som bartenderen Lloyd. Foto: Mary Evans Pictures / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske skuespilleren Joe Turkel, kjent fra filmer som «The Shining» og «Blade Runner», er død. Han ble 94 år gammel.

Det bekrefter en representant for skuespilleren overfor People.

«Så trist over å dele at min gode venn og klient Joe Turkel har gått bort. Joe var et lyn og han var veldig lidenskapelig opptatt av å snakke om filmer, baseball og livet. Hver gang vi snakket var han rask til å slå en dårlig vits og få meg til å le», sier Chris Carbaugh.

Turkel gikk bort mandag denne uka på St. Johns sykehus i Santa Monica.

Skuespilleren har spilt i over 140 filmer og TV-serier gjennom karrieren, blant annet fimer som «The Killings», «Paths of Glory» og nevnte «The Shining», hvor han spilte rollen som bartenderen Lloyd.

ORDLØS: Skuespiller Alec Baldwin får vite at kollega og filmfotograf Halyna Hutchins har omkommet etter å ha blitt truffet av et skudd fra en rekvisittpistol avfyrt av Baldwin selv på filmsettet i filmen "Rust" i høst. Video: Santa Fe Police Departement Vis mer

Av serier har han «The Lone Ranger», «S.W.A.T», «The Andy Griffith Show» og «Miami Vice» på CV-en. Han ga seg som skuespiller i 1997.

Turkel var født i New York, og tjenestegjorde i den amerikanske hæren under andre verdenskrig.

Seinere dette året vil familien slippe en selvbiografi, som skuespilleren skrev før han gikk bort.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer