«The Sopranos»-stjerna James Gandolfini døde brått

- Vi er alle i sjokk.

(Dagbladet): James Gandolfini (51), kjent som mafiabossen Tony Sopranos i tv-serien «The Sopranos», døde i natt.

Det bekrefter kabelselskapet HBO, der tv-serien ble sendt.

- Vi er alle i sjokk, og er i stor sorg på grunn av tapet av et elsket medlem av familien vår. Han var en spesiell mann, et fantastisk talent, men enda viktigere så var han en følsom og kjærlig person, som behandlet alle med respekt uansett hvem de var. Han har rørt så mange med sin humor, sin varme og sin menneskelighet. Vår kjærlighet går ut til hans kone og barn i denne forferdelige tida. Han kommer til å bli dypt savnet av alle oss, skriver HBO i en pressemelding.

MAFIABOSS: James Gandolfini spilte Tony Soprano i tv-serien med nesten samme navn. Foto: NTB Scanpix
MAFIABOSS: James Gandolfini spilte Tony Soprano i tv-serien med nesten samme navn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespilleren var i Italia i forbindelse med festivalen Taormina Film Fest da han døde.

Det er ikke stadfestet en offisiell dødsårsak, men flere amerikanske medier, blant annet TMZ,  melder at skuespilleren skal ha dødd av noe hjerterelatert. En talsperson for HBO sier til People at det dreier seg om et mulig hjerteinfarkt.

Skuespilleren vant tre Emmy-priser for rollen som mafiaboss i «The Sopranos». Han har også hatt roller i filmer som «True Romance», «Get Shorty» og «Where The Wild Things Are».

Han skal nettopp ha vært ferdig med å spille inn en pilot av en amerikanisert versjon av BBC-serien «Criminal Justice» for HBO.

STRIPPEBULE: Skuespiller James Gandolfini som Tony Soprano, utenfor strippebula Baba Bing, som han eier i serien. Foto: Stella Pictures
STRIPPEBULE: Skuespiller James Gandolfini som Tony Soprano, utenfor strippebula Baba Bing, som han eier i serien. Foto: Stella Pictures Vis mer