Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Alanna Masterson:

«The Walking Dead»-stjerna fikk kritikk for babyvekta. Nå slår hun hardt tilbake

- Voks opp for faen. 

RASER MOT NETTROLL: Skuespiller Alanna Masterson slår hardt tilbake etter å ha blitt kritisert for vektøkningen. Foto: FayesVision/WENN.com
RASER MOT NETTROLL: Skuespiller Alanna Masterson slår hardt tilbake etter å ha blitt kritisert for vektøkningen. Foto: FayesVision/WENN.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skuespiller Alanna Masterson (28) er kjent fra den amerikanske tv-serien «The Walking Dead», der hun spiller rollen som Tara Chambler.

Selv om rollekarakteren er godt likt av veldig mange seere, skal det være flere som har kommentert andre ting enn innsatsen hennes i serien den siste tida.

Nettstedet Huffington Post skriver at 28-åringen fødte dattera Marlowe kort tid før innspillingen av sesong syv - som i disse dager sendes i USA - og i stedet for å ta seg fri etter fødselen, begynte hun på jobb igjen kort tid etter.

- Moren din bør skamme seg

Dette skal flere «The Walking Dead»-fans ha lagt merke til, og på sin Instagram-profil går hun hardt ut mot hetsen hun skal ha mottatt etter hun - naturlig nok - har gått opp i vekt under graviditeten.

Masterson og kjæresten Brick Stowell fikk dattera Marlowe 4. november i fjor.

Til et bilde av den vesle ettåringen, forklarer hun i en lang tekst at hun ikke lenger finner seg i all kritikken.

«Kjære Instagram-troll, «body shamers», og menn og kvinner som tror det er greit å kommentere vekta mi: jeg håper dere ikke får barn. Og hvis dere gjør det, håper jeg dere lærer dem om godhet og godkjennelse. Jeg håper de lærer at det ikke er greit å gjøre narr av folk. Jeg håper at DU en dag lærer hva som skal til for å være forelder. En snill, uselvisk forelder. En arbeidende forelder. En forelder som kan sette seg selv i andres sko. Kanskje du ikke forstår det gjennom din tjukke skalle, men å amme et barn i et år (og pumpe brystmelk i en bil mellom opptak, midt på sommeren i Georgia) krever mye arbeid, besluttsomhet og planlegging», skriver hun og fortsetter:

«Så før du bestemmer deg for å kommentere at brystene mine er «for store» eller hvor «feit» jeg er blitt, vit at denne lille jenta har fått den beste starten på livet. Jeg ville ikke forandret på det. Jeg kunne gledelig fortsette med å spise nok kalorier for å produsere melk slik at hun vokser. Og, voks opp for faen. Moren din bør skamme seg over å ha oppdratt en dømmende mobber. Jeg er sikker på at hun vet hvor «modig» man må være for å gjemme seg bak en iphone eller datamaskin. P.s: Jeg hadde ELSKET å se en mann eller kvinne føde et barn, oppdra barnet, og jobbe 17 timer hver dag og klare sine egne stunts. P.s.s. Vær snill med hverandre. Vi trenger det mer enn noensinne.»

Takket for støtten

I skrivende stund har innlegget fått 115 000 likerklikk, mens nesten 13 000 kommentarer har tikket inn under bildet og teksten.

De fleste av meldingene er støtteerklæringer til skuespilleren.

Støtten har tydelig nådd frem til henne, og kun timer etter Instagram-innlegget ble publisert, takket hun for all støtten via to twitter-meldinger.

- Jeg hadde virkelig ikke forventet denne mengden med kjærlighet fra fansen etter det jeg delte på Instagram. Jeg elsker dere. Seriøst.

- Om jeg kan få noen der ute til å føle seg ti prosent bedre med seg selv, har jeg gjort jobben min. Ikke la noen bryte dere ned. Du er unik og JEG SER DEG, skrev hun.

I tillegg til rollen i den populære spenningsserien, har Masterson vært å se i større og mindre roller i flere andre tv-suksesser.

Blant annet har hun spilt en gjesterolle i dramaserien «Grey's Anatomy».

- Si hva du vil

28-åringen er ikke den første kjendisen som har opplevd å motta kritikk for babyvekta.

I fjor opplevde også sangstjerna Kelly Clarkson (34) å bli hetset, da den britiske tv-personligheten Katie Hopkins valgte å komme med slengbemerkninger om vekta hennes.

- Kjære deg, hvis du fikk en baby for et år siden, så har du ikke babyvekt nå. Det er fett. Har du spist opp alle koristene dine? skrev hun på twitter.

Clarkson brydde seg imidlertid ikke stort om kommentaren.

- Det er fordi hun ikke kjenner meg. Jeg bryr meg ikke. Verden er for alle. Si hva du vil, uttalte hun overfor nettstedet HeatWorld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!