FRA BÅNN TIL TOPP: The Weeknd har hatt en bratt stigningskurve hva gjelder hans musikalske karriere. Noen drømmestart har 26-åringen imidlertid ikke hatt. Foto: NTB Scanpix
FRA BÅNN TIL TOPP: The Weeknd har hatt en bratt stigningskurve hva gjelder hans musikalske karriere. Noen drømmestart har 26-åringen imidlertid ikke hatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

The Weeknd innrømmer bruk av ketamin, kokain, MDMA og sopp

- Brukte narkotika som en krykke. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Kanadiske Abel Tesfaye (26), bedre kjent under pseudonymet The Weeknd, har på få år gått fra å være en introvert studioartist til å bli en fullblods superstjerne.

Med låter som «Can't Feel My Face» og «Starboy» har 26-åringen herjet hitlister verden over.

Det er imidlertid ingen hemmelighet at 26-åringen slet med å finne suksess i det kommersielle markedet i begynnelsen av karrieren.

- Tungt inne i det

I et nytt intervju med The Guardian innrømmer The Weeknd at han tidligere hadde vansker for å finne sitt artistiske uttrykk, og han har kjent på det å være usikker.

Samtidig avslører 26-åringen at han i fortida blant annet har brukt ketamin (bedøvende medisinsk legemiddel), kokain, MDMA, sopp og hostesaft for å ruse seg.

- Da jeg ikke hadde noe annet å foreta meg enn å lage musikk, så var jeg ganske tungt inne i det. Jeg brukte narkotika som en krykke, sier The Weeknd til avisa.

Han forklarer videre at mye av musikken var preget av tanker som oppsto under rusmiddelpåvirkningen.

- Ødelagt livet

Artisten, som også droppet ut av skolen, opplevde å måtte ty til narkotika da han eksempelvis hadde skrivesperre.

- Jeg kunne ødelagt livet mitt ved å slutte på skolen. Konsekvensene kunne blitt forferdelige. Jeg følte likevel at jeg befant meg i et sort hull. Og bare ved bruk av dop, følte jeg meg som meg selv.

Artisten forklarer imidlertid at han i dag har kontroll over egen livsstil, og ser ikke for seg å returnere til rusen.

- Jeg føler at jeg har kontroll akkurat nå. Hva som skjer i framtida, vet jeg imidlertid ikke, sier han.

KLEINT: Modell Bella Hadid og artist The Weeknd gjorde det slutt for noen uker siden. Likevel sto de på samme scene under Victoria's Secret-showet i Paris. Da oppsto denne ubehagelige situasjonen. Video: Reuters / Foto: wenn.com Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer