FÅR FRIERBREV:  I slutten av februar begynte Thea Olsen (24) i drømmejobben som nyhetsanker i TV 2 Sporten. Etter hun ble oftere å se på skjermen, får hun stadig flere henvendelser. - Det er veldig mange som tar kontakt via Facebook, det er alt fra folk som har lyst på jobb, til folk som frir til meg. Det kommer også slibrige henvendelser, men så lenge de fleste er hyggelige, er det bare morsomt, sier Olsen.

  Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FÅR FRIERBREV: I slutten av februar begynte Thea Olsen (24) i drømmejobben som nyhetsanker i TV 2 Sporten. Etter hun ble oftere å se på skjermen, får hun stadig flere henvendelser. - Det er veldig mange som tar kontakt via Facebook, det er alt fra folk som har lyst på jobb, til folk som frir til meg. Det kommer også slibrige henvendelser, men så lenge de fleste er hyggelige, er det bare morsomt, sier Olsen. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Thea Olsen snakker ut om den første jula uten pappa Knut Olsen

- Jeg tenker på ham hver dag, sier hun.

(Dagbladet): - Det har blitt mellom 70-80 flyturer til Bergen i år. Jeg er livredd hver gang, og fløy under Berit-stormen. Du kan tenke deg turbulens når det er orkan med dobbel styrke! Det var en sinnssyk opplevelse, sier Thea Olsen (24).

Hun sitter i Tullins café i Oslo, stedet hvor hun avrunder hver uke med kyllingburger og ekstra aioli - bortsett fra de helgene hun er i Bergen på jobb som nyhetsanker i TV 2 Sporten.

- Jeg trodde det skulle bli bedre, men det blir bare verre. Jeg har vurdert å flytte dit, men nå har jeg kjøpt leilighet i Oslo. Jeg er veldig hjemkjær, og får heller bare leve med flyskrekken. Se på Mette-Marit, hun har overvunnet frykten. Du kan ikke gi opp jobben for den, sier Olsen.

Facebook-frieri I slutten av februar fikk hun drømmejobben som nyhetsanker, men bare en og en halv måned tidligere opplevde hun sitt livs største sorg. Far og NRK-journalist Knut Olsen tapte kampen mot kreften den 11. januar.

- Det har vært et tøft år, det vanskeligste jeg noen gang har hatt. Det har vært mange tunge stunder, men også mange gode. Det har vært fint fokusere på jobben, sier Olsen og fortsetter:

- Ofte når jeg leser headlines, tenker jeg på pappa. De korte nyhetsmeldingene minner om måten han snakket til oss på. Han var så konkret, engasjert og full av kjærlighet, sier hun om sitt store forbilde.

Thea har alltid vært sportsinteressert, og spilte håndball i 13 år. Konkurranseinstinktet er knallhardt, og er du på besøk, må du være med på quiz enten du vil eller ikke.
 
Tilbakemeldingene fra publikum er blitt flere etter hvert som hun har vært mer på skjermen.

- Det er veldig mange som tar kontakt via Facebook, det er alt fra folk som har lyst på jobb, til folk som frir til meg. Det kommer også slibrige henvendelser, men så lenge de fleste er hyggelige, er det bare morsomt, sier Olsen.

Kreft i familien I høst har 24-åringen engasjert seg i Movember, en kampanje for større åpenhet rundt prostatakreft. Menn i alle aldrer oppfordres til å la barten gro, og Olsen tror ansiktshåret gjør det enklere å komme i snakk om et vanskelig tema.

ANNERLEDES JUL:  Det har snart gått ett år siden Thea Olsen mistet faren sin. Denne jula skal nyhetsankeret i TV 2 Sporten feire sammen med familien i Tromsø. - Det kommer sikkert noen tårer, men det blir mye latter også, sier Olsen.
  Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ANNERLEDES JUL: Det har snart gått ett år siden Thea Olsen mistet faren sin. Denne jula skal nyhetsankeret i TV 2 Sporten feire sammen med familien i Tromsø. - Det kommer sikkert noen tårer, men det blir mye latter også, sier Olsen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

- Utrolig mange rammes av prostatakreft, og jeg vet hvor grusomt kreft kan være. Åpenhet er viktig, og jeg håper å kunne sette søkelys på en fryktet sykdom. Min farfar døde av prostatakreft, min morfar har det, men lever fint med det, og pappa døde av lungekreft, sier Olsen.

- Er du redd for å få en kreftdiagnose selv?

- Det kan jeg ikke tenke på, det fører ikke noe godt med seg, sier hun.

Gal nisse Olsen er for lengst ferdig med julegavene. I år skal hun feire hos familien i Tromsø, hjemme hos morfar. Med fjorten personer rundt bordet, blir det livlig, men når ribba settes fram, er det likevel en som mangler.

- Det blir nok en annerledes jul, men jeg tror den blir fin. Jeg gleder meg til jul, og samholdet i familien har holdt oss oppe. Jeg tror det er viktig å fokusere på å komme seg videre. Det var pappas ønske også. Jeg tenker på ham hver dag. Det kommer sikkert noen tårer, men det blir mye latter også, sier Olsen.

Hun smiler hver gang hun snakker om faren. Thea husker da han hjalp hun før norskeksamen og ble slått i bakken av kunnskapen hans, og hun elsket de gangene faren bygget snøslott med ganger og tunneler.

- Var han nisse i jula?

- Ja, og han var helt gal! Jeg var livredd! Vi måtte stå i døra og rope på ham, men han kom ikke. Det endte med at mamma lokket inn nissen ved å rope «vi har konjakk», sier Thea.

Hun ler så hun må ta en pause.

FAREN:  Thea har valgt samme yrkesvei som faren Knut Olsen. Knut blir beskrevet som en foregangsmann innen journalistikk. I januar tapte han kampen mot kreften, bare 57 år gammel.
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK / Scanpix
FAREN: Thea har valgt samme yrkesvei som faren Knut Olsen. Knut blir beskrevet som en foregangsmann innen journalistikk. I januar tapte han kampen mot kreften, bare 57 år gammel. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK / Scanpix Vis mer

- En gang kom han inn på kjøkkenet med ski på beina, og en annen gang tente han på aviser. Han hadde med gaver, men jeg var så skremt at jeg løp og gjemte meg. Det var pappa på så mange måter, så leken og morsom, sier Thea.

Fotballfrie timer Hun håper at 2012 blir et bedre år enn 2011. Nå har hun kjøpt leilighet med kjæresten Kristoffer (24), som hun roser opp i skyene. Han har forstått og trøstet henne de dagene som har vært ekstra tunge.

I leiligheten skal de ha to tv-er, og har innført fotballfrietimer hver søndag - Thea har nemlig en tendens til å ta med jobben hjem.

Nå ser hun fram til familiejul i Tromsø, og innrømmer at året har forandret henne:

- Livet er så uforutsigbart. Det er viktig å ikke ta noe for gitt. Det sa pappa i et intervju i Dagbladet Magasinet en gang også - at du må leve livet ut, sier Thea og smiler.