Thea Steen ble kåret til «Årets forbilde»:

- Thea ville delt prisen med alle de tusen som hun ble glad i og som ble glad i henne

Bloggeren berørte en hel nasjon med sin åpenhet om kreftsykdommen som hun døde av i sommer. 

ÅRETS FORBILDE: Journalist og blogger Thea Steen fikk prisen for Årets forbilde under Se og Hørs Kjendisgalla. Steens mor og søster mottok prisen på vegne av den avdøde. Thea Steen mottok prisen for sitt arbeid med kampanjen #sjekkdeg. Video: Se og HørVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under Se og Hørs Kjendisgalla forrige helg var det ikke et øye som var tørt da NRK-profil Carina Olset (34) delte ut prisen for «Årets forbilde» til Thea Steen (26) som døde 17. juli i år.

– Thea ville delt æren og prisen med alle de tusen som hun ble glad i og som ble glad i henne, sa mamma Tove Steen.

Se den rørende takketalen fra prisutdelingen over!

Den tidligere Dagbladet-journalisten hadde bodd et halvt år i New York og jobbet som frilansjournalist da hun fikk livet snudd på hodet. Etter feber, smerter og blødninger i februar 2015 oppsøkte hun legen, hvor hun fikk operert bort en svulst ved livmoren.

Blogget om sykdommen

Kort tid senere fikk hun vite at svulsten var ondartet og at hun hadde livmorhalskreft. Fra mandag 13. april og i sju sammenhengende uker fikk hun stråling fem dager i uken og cellegift én dag i uken.

I september samme år får hun vite at kreften er mindre, men ikke borte. I midten av desember konstateres det at hun har fått tilbakefall.

Seks uker før hun døde ble Thea innlagt på Stavanger Universitetssykehus fordi lungene sviktet. St. Hansaften fikk familien beskjed om at kreften hadde spredt seg til lever og lunger. De siste ukene ble all behandling stoppet og familien fokuserte på smertelindring og på å skape best mulige dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer