HAR NAVNESØSTER: I morgen overtar Theresa May for David Cameron, og blir Storbritannias statsminister. Etter at nyheten ble kjent i går har oppmerksomheten rundt Mays navnesøster, glamourmodell Teresa May, økt betraktelig. Foto: Ben Cawthra / Scanpix
HAR NAVNESØSTER: I morgen overtar Theresa May for David Cameron, og blir Storbritannias statsminister. Etter at nyheten ble kjent i går har oppmerksomheten rundt Mays navnesøster, glamourmodell Teresa May, økt betraktelig. Foto: Ben Cawthra / ScanpixVis mer

Theresa May blir britenes statsminister i morgen. Men hun har ei navnesøster med en ganske annen jobb...

Nei, Storbritannia, det er ikke Teresa May som tar over for David Cameron i morgen...

(Dagbladet): Det er riktignok kun én bokstav som skiller navnene til Theresa May og Teresa May.

Likevel er det mer enn en «h» som utgjør forskjellen mellom de to kvinnene, som har gjort ganske forskjellige yrkesvalg.

For mens førstnevnte i morgen blir utnevnt til britenes nye statsminister, har sistnevnte gjort karriere som glamourmodell.

Følgelig vil man sannsynligvis klø seg litt i hodet hvis man skulle komme til å stave førstnevntes navn feil i et Google-søk...

- Morsomt

Likheten mellom de to navnene har ikke gått ubemerket hen blant britene, og ifølge Daily Mail har modell-May til og med gått ut på Twitter for å avkrefte at det er hun som er i ferd med å bli statsminister.

«Jeg synes det er ganske morsomt at så mange tror jeg er statsminister #TheresaMay. Det viser bare hvor uvitende enkelte er.» skriver glamourmodellen på sin Twitter-konto, som de siste dagene har økt i popularitet.

Modell-May har nok et poeng. For hvor mange kommende statsministre tilbyr egentlig å selge signerte toppløs-selfies?

Lest denne? - Theresa May kan bli britenes Merkel (Dagbladet Pluss)

Krever betaling for intervjuer

Modellens nyvunne oppmerksomhet fører ikke bare gode ting med seg, skal vi tro May selv, som hevder på Twitter at flere medier har stjålet bilder av henne. May skriver også at media ikke bør forvente at hun gir intervjuer gratis.

- Jeg er sikker på at du ikke ville jobbet gratis, og det gjør ikke jeg heller! lyder den klare beskjeden fra modellen.

En annen som neppe jobber gratis er Theresa May, som tar over ledelsen for det konservative partiet i Storbritannia i morgen.

Politikeren har foreløpig ikke kommentert oppmerksomheten rundt sin navnesøster i sosiale medier, men har sannsynligvis nok av andre aktiviteter å henge fingrene i for tida.

Theresa og Teresa er ikke de eneste som har blitt forvekslet nylig. Senest i går omtalte Dagbladet en episode på en hviterussisk flyplass, der tollere trodde rockegruppa Red Hot Chili Peppers var Metallica og tvang dem til å signere Metallicas faneffekter.

Takker Cameron: Erna Solberg ønsket å takke David Cameron for samarbeidet. Hun fortalte også om de fremtidige utfordringene ved Brexit Vis mer
Ferdig som statsminister: David Cameron ser ikke lenger på seg selv som rett mann for Storbritannia. Det kom fram etter Brexit-resultatet. Vis mer