NYTT FAMILIEMEDLEM: Fra før av har «Den gravide mannen», Thomas Beatie (35, til høyre), født Susan Juliette. Nå har et guttebarn blittfødt inn i familien. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
NYTT FAMILIEMEDLEM: Fra før av har «Den gravide mannen», Thomas Beatie (35, til høyre), født Susan Juliette. Nå har et guttebarn blittfødt inn i familien. Foto: AP PHOTO/SCANPIXVis mer

Thomas (35) fødte et guttebarn

«Far» fødte sitt andre barn.

||| (Dagbladet.no): «Den gravide mannen», Thomas Beatie (35), har født sitt andre barn - denne gangen en liten gutt. Det forteller  nyhetsprogrammet 20/20 på den amerikanske tv-kanalen ABC.

- Å få barn er ikke et mannlig eller kvinnelig ønske. Det er et menneskelig behov. Jeg er en person, og jeg har rett til å få et biologisk barn, fortalte Thomas Beatie før han fødte sitt første barn.

Navnet ikke bestemt
I mars i fjor sjokkerte Thomas Beatie hele verden da han fortalte at han var gravid. Det viste seg at Beatie er født som Tracy, og har gjennomført en delvis kjønnsoperasjon. Beatie ser ut som en mann, og har fått mannlig identitet, men har imidlertid beholdt sine kvinnelige forplantningsorganer.

Beatie fødte datteren Susan Juliette på den amerikanske nasjonaldagen 4. april (uavhengighetsdagen) i 2008. I november ble det kjent at han nok en gang var gravid, og nå har han altså født sitt andre barn. Det var ifølge nyhetsmagasinet en naturlig fødsel.

Nå, som forrige gang, bar han barnet på vegne av kona Nancy, som har fått livmoren fjernet i en operasjon, og har dermed ikke hatt muligheten til å bli gravid.

Ifølge 20/20, vil kona Nancy amme guttebarnet, slik hun gjorde med Susan Juliette. Foreldreparet har ennå ikke bestemt seg for hva den lille gutten skal hete.

Gikk like bra som forrige gang
Også den forrige fødselen gikk helt normalt, og datteren Susan Juliette er et vanlig jentebarn uten komplikasjoner.

- Hun er lett å ha med å gjøre, mild og intelligent. Hun er så vakker, jeg klarer ikke stoppe å stirre på henne, har Thomas Beatie fortalt til People.

Jenta er oppkalt etter Thomas' mor, og kom til verden etter en 40 timer lang fødsel, ifølge bladet. Det var en stor opplevelse for de nybakte foreldrene.

ALT NORMALT: Thomas Beatie har født to helt normale barn. Foto: STELLA PICTURES
ALT NORMALT: Thomas Beatie har født to helt normale barn. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

- Da Susan endelig kom ut, var det som om det skjedde i sakte film, sier Thomas.

- Det var gledestårer, legger kona Nancy til.

HJERTEKNUSER FÅTT BROR: Susan Juliette har fått en lillebror. Foto: STELLA PICTURES
HJERTEKNUSER FÅTT BROR: Susan Juliette har fått en lillebror. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
LYKKELIG FAMILIE: Thomas med kona Nancy og dattera Susan. Foto: STELLA PICTURES
LYKKELIG FAMILIE: Thomas med kona Nancy og dattera Susan. Foto: STELLA PICTURES Vis mer