Gullruten 2018:

Thomas Numme og Harald Rønneberg vant årets hederspris

Det er kun seks dager til duoen sender sitt siste «Senkveld»-program. I kveld kunne de likevel slippe jubelen løs.

HEDERSPRISEN: Thomas Numme og Harald Rønneberg fikk årets hederspris under Gullruten-utdelinga. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GRIEGHALLEN (Dagbladet): På tampen av fjoråret annonserte talkshowvertene Thomas Numme (48) og Harald Rønneberg (44) at de har valgt å gi seg med «Senkveld» etter 15 år.

De avslutter imidlertid den årelange innsatsen med et brak.

Under kveldens Gullruten fikk de nemlig den gjeveste prisen av dem alle, nemlig selveste hedersprisen. I fjor var det «God Morgen Norge»s Wenche Andersen fikk prisen.

- Det har vært et eventyr, det har vært helt fantastisk. Det er ingen dyr vi ikke har ridd på, vi har opplevd så mye gøy. Vi er stolte over det og gjengen vår har oppnådd, for vi har jo på ingen måte gjort dette alene. Det er fristende å ta snarveier i denne bransjen, for å få oppslag og oppmerksomhet. Men vi har alltid forsøkt å være det hyggelige fredagsprogrammet man kan slappe av til, sier Harald Rønneberg.

- Det her er helt sykt. Har det skjedd? Har dette virkelig skjedd, skriker Numme til det oppmøtte pressekorpset.

FEIRER MED KONENE: Harald Rønneberg sammen med kona Sølvi Haugland, Thomas Numme sammen med kona Annette Walther Numme og prisutdeler Erna Solberg. Foto: TV 2
FEIRER MED KONENE: Harald Rønneberg sammen med kona Sølvi Haugland, Thomas Numme sammen med kona Annette Walther Numme og prisutdeler Erna Solberg. Foto: TV 2 Vis mer

- Blir nok sent i natt

Begge begynte så å rope på konene sine, som de ønsket å dele det fantastiske øyeblikket med. I kveld er de to sjarmørene ikke i tvil om at hælene skal stå langt i taket.

Numme forteller at duoen den kommende uka skal reise rundt om i Norge for å dele ut billetter til sin siste «Senkveld»-sending, og vitser om at de konstant kommer til å være brisne som følge av seieren.

- Det blir nok seint i natt, forteller Rønneberg.

FAST DUO: Harald Rønneberg og Thomas Numme var i strålende humør da de ankom Grieghallen tidligere lørdag kveld. Da visste de enda ikke hva de hadde i vente. Foto: Andreas Fadum
FAST DUO: Harald Rønneberg og Thomas Numme var i strålende humør da de ankom Grieghallen tidligere lørdag kveld. Da visste de enda ikke hva de hadde i vente. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Numme og Rønneberg har ledet programmet i 30. sesonger, etter at de tok over for Hans Christian Andersen og Tommy Steine som var de første programlederne i 2001.

Forrige uke ble det kjent at det er programleder Stian Blipp (28) og tidligere snøbrettkjører Helene Olafsen (28) som tar over stafettpinnen etter Numme og Rønneberg spiller inn sitt siste program 11. mai.

- Vi har noen planer for siste sending. Det blir en fin sending. Vi kommer til å ha klump i halsen hele sendingen, sier programlederne til Dagbladet.

TRE PRISER: «Heimebane» gjorde storeslem under årets Gullruten-utdeling i Bergen. «Beste mannlige skuespiller» gikk til Axel Bøyum, mens Ane Dahl Torp stakk av med prisen for »Beste kvinnelige skuespiller». I tillegg ble serien kåret til «Beste drama». Reporter: Ingrid Cogorno / Video: Linn-Christin Marthinussen / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

- Tida er inne

Den dynamiske duoen har bydd på en rekke underholdende øyeblikk gjennom sine 15 år på TV 2.

- Vi har alltid sagt at vi tar et år av gangen. For et år siden satte vi to oss ned, og bestemte oss for at tida snart var inne for å gi seg, og det føltes riktig etter 15 år og 30 sesonger på TV, sa programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg til Dagbladet etter at nyheten ble kjent.

Selv om de ikke lenger skal lede talkshowet, har dem begge fremdeles kontrakt med TV 2. Det er foreløpig uvisst hva de skal gjøre framover.

- Nå skal vi først og fremst fullføre vårsesongen av Senkveld, det er den som er vårt fokus nå. Etter det skal vi ta en pause for å finne ut hva vi har lyst å gjøre videre. Hva det blir er for tidlig å si, sa de i fjor.

Hittil i år har «Senkveld» i gjennomsnitt hatt 495 000 seere per program.

- PINLIG: Thomas Numme trekker fram denne utfordringen, der han måtte ligge halvnaken oppå en bikinikledt Triana Iglesias, som den pinligste han måtte gjennom i «Senkveld-duellen Europa». Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer

Prisvinnere

Harald Rønneberg var å se på TV første gang som stuntreporter i «Trigger» på NRK, men ble for alvor et kjent fjes da han i 2003 ledet talentprogrammet «Idol» sammen med Thomas Numme.

Samme høsten startet de «Senkveld»-eventyret sammen. Duoen ble kåret til årets tv-navn to år på rad, i 2006 og 2007. Rønneberg vant prisen for beste mannlige programleder under Gullruten i 2006, og publikumsprisen to år tidligere.

I 2010 ble programmet kåret til beste underholdningsprogram.

Numme er utdannet radiojournalist. Han har blant annet jobbet i radioprogrammet «Holger Nielsens Metode» I NRK P3, og seinere ledet han NRK-programmet «Trigger» sammen med Solveig Kloppen.

48-åringen var programleder for den aller første utgaven av Melodi Grand Prix Junior sammen med Stian Barsnes-Simonsen i 2002 - året før han og Rønneberg ble «Idol»-programledere.

I 2015 var det også Thomas Numme sin tur til å vinne Beste mannlige programleder under Gullruten - noe han hadde vært nominert til flere ganger tidligere.

BLID OG FORNØYD LITT OVER EN TIME FØR SKANDALEN: Justin Bieber (21) gjestet Thomas Numme og Harald Rønnebergs «Senkveld» under sitt Norges-besøk. 1 t og 37 min senere stormet han av scenen. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Stjernebesøk

Hver uke har Rønneberg og Numme hatt kjente gjester i «Senkveld»-sofaen - både fra inn- og utland.

I 2015 var blant andre den canadiske superstjerna Justin Bieber på besøk. Sendingen, som foregikk under et stort forventningspress, gikk langt fra som planlagt.

Bieber tok på et tidspunkt like godt over som programleder, før han spilte tre låter i studio. Etter sendingen stormet stjerna av scenen på Chateau Neuf i Oslo.

I tillegg til musikere som Bieber og Rolling Stones' Keith Richards, har både idrettsprofiler og politikere gjestet programmet.

På skjermen har publikum også fått følge faste innslag som «Harald gjør ting han ikke kan», og de siste åra «Camp Senkveld», hvor en rekke norske kjendiser har gjennomført en rekke stunts og ablegøyer på lag med enten Numme eller Rønneberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer