«Tre nøtter til Askepott»

Ti hemmeligheter fra «Tre nøtter til Askepott»

Hemmelig forelskelse og en skjult graviditet er bare noen av hendelsene som preget innspillingen av den kjære julefilmen.

JULEROMANTIKK: «Tre nøtter til Askepott» er et av julens mest populære TV-programmer. Her er Libuse Safránková og Pavel Travnicek i en scene fra filmen fra 1973. Foto: NRK
JULEROMANTIKK: «Tre nøtter til Askepott» er et av julens mest populære TV-programmer. Her er Libuse Safránková og Pavel Travnicek i en scene fra filmen fra 1973. Foto: NRK Vis mer
Publisert

Hver julaften benker flere hundre tusen nordmenn seg foran tv-en for å få med seg den tsjekkiske filmen «Tre nøtter til Askepott» fra 1973.

Men det er ikke bare foran kamera - hvor gårdsjenta Askepott kjemper sin ensomme kamp for å vinne prinsens kjærlighet - det ble dramatikk for hovedpersonene.

Hemmelig forelskelse

Prinsen ble spilt av Pavel Travnicek (70) og Askepott av Libuse Safránková (67).

I et intervju med KK i 2010 avslørte Travnicek - som spilte den kjekke prinsen - at han og Safránková forelsket seg også på ekte:

- Libuse og jeg var forelsket i hverandre. La meg si det slik: Libuse Safrankova var 19 år, og jeg 23. Vi gikk andre året på teaterskolen da vi fikk tilbud om å spille i Askepott. Vi var unge og uprofesjonelle, og Libuse både var og er en fantastisk vakker kvinne!

Travnicek fortalte videre i intervjuet at de to snek seg inn i skogen i pausene for å kysse i det skjulte.

Beskyldt for mishandling

I 2002 saksøkte Safránková og skuespillerektemannen Josef Abrhám (80) redaktøren Jiří Janoušek (77) for falske anklager om alkoholmisbruk og vold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer