Prins Harry:

- Tida renner ut

I et sjeldent intervju snakker den britiske prinsen ut om Kongress-angrepet for første gang.

SJELDENT INTERVJU: Prins Harry snakker ut om Kongress-angrepet i USA for første gang i et nytt intervju. Der advarer han mot rollen sosiale medier hadde. Foto: Shutterstock / NTB.
SJELDENT INTERVJU: Prins Harry snakker ut om Kongress-angrepet i USA for første gang i et nytt intervju. Der advarer han mot rollen sosiale medier hadde. Foto: Shutterstock / NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et nytt intervju med forretningsmagasinet Fast Company slår Storbritannias prins Harry hardt ned på sosiale mediers rolle under angrepet av Kongressen.

Det er første gangen den britiske prinsen snakker ut om angrepet på Kongressen i USA som fant sted 6. januar.

- Feilinformasjon blir ignorert

Han mener feilinformasjon på sosiale medier hadde mye av skylda for angrepet.

- Vi har gang på gang sett hva som skjer når feilinformasjon blir ignorert, sier prins Harry i intervjuet.

Han mener angrepet i starten av januar stort sett ble organisert på sosiale medier, og omtaler stormingen av Kongressen som «et angrep på demokratiet».

Trump utestengt

Han viser også til flere eksempler på hvordan feilinformasjon på sosiale medier også har ført til andre humanitære kriser som folkemord i Myanmar, og ødeleggelser i Amazonas.

Demonstrantene som stormet Kongressen brukte angivelige det omstridte sosiale nettverket Parler til å organisere angrepet på den amerikanske kongressen, og til å oppfordre til ytterligere voldsbruk.

Apple suspenderte i ettertid alle nedlastinger av appen, og Amazon, som eier serverne som Parler brukte, tok det kontroversielle sosiale mediet av internett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer