«71 grader nord»-Anine

Tidenes yngste «71 grader nord»-vinner: - Trenger ikke være stor og sterk

Dette skal Anine Ahlsand bruke pengepremien på.

SEIERSBRØL: Anine Ahlsand var 21 år da hun stakk av med seieren i «71 grader nord», og ble dermed tidenes yngste vinner av programmet. Hun har planene klare for hvordan premien skal brukes. Foto: Matti Bernitz / Discovery
SEIERSBRØL: Anine Ahlsand var 21 år da hun stakk av med seieren i «71 grader nord», og ble dermed tidenes yngste vinner av programmet. Hun har planene klare for hvordan premien skal brukes. Foto: Matti Bernitz / Discovery Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nordmenn er på ingen måte lei vårt langstrakte land, noe som bevises ved at «71 grader nord» i kveld er ferdig med sin 20. sesong. I hele høst har et knippe eventyrlystne nordmenn konkurrert om å komme seg fra Lindesnes i sør til Nordkapp ytterst i nord, og torsdag ble det hele avgjort.

Etter fem intense uker på tur, sto bare to deltakere igjen. Modell Robin Pay (31) og student Anine Ahlsand (22) måtte gjennom den klassiske testen, der de skulle klatre over et nett og svare på spørsmål. Svarer man feil, må man som kjent klatre tilbake til start og prøve seg igjen.

Den yngste av deltakerne hadde lenge forspranget, men på siste spørsmål svarte hun konsekvent feil. Det ble tett mellom de to mot slutten, men etter å endelig ha svart riktig på at Lindesnes fyr er 16 meter høyt - svaralternativ E i oppgaven - var seieren i hennes hule hånd.

- Trenger ikke være stor og sterk

- Da vi passerte hverandre visste vi ikke hvor langt den andre hadde kommet. Jeg så aldri på ham, men tenkte at jeg måtte vinne dette. Da jeg heiste flagget skjønte jeg ingen verdens ting. Jeg måtte kikke bort på Tom (Stiansen, programleder, journ.anm.) flere ganger før jeg innså det, sier den lykkelige vinneren til Dagbladet, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer