Tidligere belgisk konge avgir DNA-prøve for å unngå høye dagsbøter

Den tidligere kong Albert II av Belgia har latt seg DNA-teste i en farskapssak for å unngå dagsbøter på 50.000 kroner, opplyser hans advokater.

DNA-TEST: Den tidligere belgiske kongen har gått med på å DNA-testes. Foto: NTB Scanpix
DNA-TEST: Den tidligere belgiske kongen har gått med på å DNA-testes. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Testen er det foreløpig dramatiske høydepunktet på en rettsstrid og en farskapssak som ble reist i 2013 av skulptøren Delphine Boel, som hevder hun er den abdiserte monarkens datter.

-Hans Kongelige Høyhet registrerer dommen med dagsbøter som ble framsatt av ankeretten i Brussel 16. mai, og har besluttet å underlegge seg den medisinske ekspertisen som rettsinstansen foreskriver, sier advokatene i en melding.

Boel er født i 1968 og hevder hun er resultatet av en lenge pågående kjærlighetshistorie mellom moren, Sibylle de Selys Longchamps, og den daværende kronprins Albert. Han har siden 1958 vært gift med Paola Ruffo di Calabria.

Albert II var Belgias overhode fra 1993 til 2013, da han trakk seg tilbake og overlot tronen til sin sønn Philippe (født i 1960).

Testen ble foretatt tirsdag morgen ved at en rettsmedisiner tok en spyttprøve av den 81 år gamle tidligere kongen. Han har hele tiden nektet for at han kunne være Boels far. Prøven vil bli sammenlignet med spytt fra Boel og hennes mor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer