Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tidligere Fox News-stjerne anklager gamlesjefen for seksuell trakassering

Gretchen Carlson måtte forlate Fox News i juni, etter 11 år hos kanalen. Nå hevder hun at direktør Roger Ailes saboterer karrieren hennes, og går til sak mot ham.

GÅR TIL SAK: Mangeårig Fox News-reporter Gretchen Carlson fikk ikke fornyet kontrakten med kanalen da den utgikk nå i juni. Hun hevder at Fox News-direktør Roger Ailes saboterer karrieren hennes fordi hun avviste hans seksuelle tilnærmelser, og går nå til sak mot gamlesjefen. Foto: SCANPIX
GÅR TIL SAK: Mangeårig Fox News-reporter Gretchen Carlson fikk ikke fornyet kontrakten med kanalen da den utgikk nå i juni. Hun hevder at Fox News-direktør Roger Ailes saboterer karrieren hennes fordi hun avviste hans seksuelle tilnærmelser, og går nå til sak mot gamlesjefen. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Carlson anklager Ailes for seksuell trakassering og hevnaksjoner, og går nå til søksmål mot ham, skriver CNN.

I søksmålet hevder Carlson at Ailes gjentatte ganger har kommet med «seksuelle og/eller kjønnsdiskriminerende kommentarer» i samtaler, og har gjort «seksuelle tilnærmelser» på forskjellig vis.

I tillegg skal Fox News-direktøren i september i fjor ha sagt følgende til Carlson, ifølge CNN:

«Jeg synes at du og jeg burde hatt et seksuelt forhold for lenge siden, og da ville du hatt det bra og bedre og jeg ville hatt det bra og bedre».

Det har ikke lykkes verken CNN eller andre nettsteder som Hollywood Reporter og New York Times å få en kommentar om saken fra Ailes eller Fox News.

Kontrakten ble ikke fornyet

Ailes skal ha kommet med ovennevnte utsagn i et møte som Carlson initierte, da hun ønsket å få en slutt på represaliene og den diskriminerende behandlingen hun hadde gjennomgått, heter det i søksmålet.

Slik gikk det ikke, ifølge den mangeårige Fox News-verten, hvis kontrakt med nettverket nylig gikk ut uten å bli fornyet, melder Variety.

I søksmålet, som Carlson har publisert på sin hjemmeside, hevder hun at Ailes har «sabotert karrieren hennes fordi hun avviste hans seksuelle tilnærmelser og klaget over alvorlig og gjennomgående seksuell trakassering».

Ledet flaggskipsending

Carlson har selv bekreftet i sosiale medier at hun ikke lenger er ansatt hos kanalen.

Hun har ifølge CNN vært ansatt hos Fox News siden 2005, og var vert for flaggskipsendinga «Fox & Friends» fram til 2013.

Deretter fikk hun sitt eget program, «The Real Story», som hun ledet fram til juni i år, da kontrakten hennes med kanalen ikke ble fornyet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!