Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tidligere Fox-stjerne saksøkte Roger Ailes for seksuell trakassering. Nå jubler hun etter at han har forlatt kanalen.

- Takk til alle som har støttet meg.

<b>JUBLER: Gretchen Carlson takker de som har støttet henne den siste tida, &nbsp;og mener det er viktig at ofre for seksuell trakassering ikke skal tie, men helelr fortelle om det som har skjedd. FOTO: Scanpix</b>
JUBLER: Gretchen Carlson takker de som har støttet henne den siste tida,  og mener det er viktig at ofre for seksuell trakassering ikke skal tie, men helelr fortelle om det som har skjedd. FOTO: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at administrerende direktør i Fox News, Fox Business Network og styreformann for Fox' tv-kanaler, Roger Ailes, gikk av med umiddelbar virkning og at mediemogul Rupert Murdoch nå tar over.

Dette er Fox News-stjerna Gretchen Carlson veldig fornøyd med, melder The Hollywood Reporter.

Carlson, som gikk til søksmål mot Ailes etter å ha anklaget ham for seksuell trakassering og hevnaksjoner, la i går ut en uttalelse fra advokatene sine vedrørende avgangen til Ailes på sin Twitter-konto:

- I løpet av de to ukene siden hun gikk til søksmål mot Roger Ailes har Gretchen Carlsons ekstraordinære mot skapt et seismisk skifte i mediaverden. Vi håper at alle bedrifter nå forstår at kvinner ikke lenger vil tolerere seksuell trakassering, og hederlige selskaper kommer ikke til å beskytte dem som misbruker kvinner. Vi takker alle modige kvinner som har uttalt seg om dette problemet. Vi kommer til å ha mer å si de neste dagene i det hendelsene utfolder seg.

I meldingen hvor uttalelsen er vedlagt går Carlson ut og takker de som har støttet henne siden saken ble kjent.

Reaksjonene

Reaksjonene har vært mange og hasjtaggen #StandWithGretchen har fått stor oppmersomhet.

- Ailes' fall er et bevis på kvinners økende makt, skrev komiker og tv-personlighet Rosie O' Donnell.

Etter gårsdagens nyhet er det mange som takker Carlson for sitt mot.

- På vegne av kvinner som meg som sloss tilbake og tapte, takk @GretchenCarlson for å ha stått opp mot Roger Ailes, skriver en bruker.

Nyhetsankere i Fox som har jobbet med Ailes tidligere har også reagert.

- Til folk som meg som har jobbet med Roger Ailes hos Fox News fra starten så var dagens kunngjøring hjerteskjærende, skriver tidligere vert og politisk analytiker, Brit Hume.

- I de nesten 50 årene jeg har jobbet i nyhetsbransjen, var Roger Ailes den beste sjefen jeg har hatt, skrev nyhetsanker Chris Wallace i en mail til Business Insider.

Beskyldt av flere

Kort tid etter at saken ble kjent sto flere kvinner fram med sine historier, hvor New York Times hadde intervjuet seks kvinner som hevdet å ha blitt seksuelt trakassert av Ailes i tidsrommet 1965 til 1989.

Fire av dem ble anonymisert, mens Kellie Boyle og Marsha Callahan sto fram med navn.

Etter dette fikk saken internasjonal oppmerksomhet og flere har stått fram mot Ailes, skriver The Guardian.

Over 20 kvinner har anklaget Ailes for seksuell trakassering i konfidensielle samtaler med advokatene som representerte Gretchen Carlson.

Det er det juridiske teamet til Carlson som har uttalt seg om dette tidligere denne uka.

Ifølge teamet så går anklagene så langt tilbake i tid som til 60-tallet, da Ailes var produsent ved «The Mike Douglas Show».

Noen av anklagene skal ifølge Carlsons talsmann, John Garger, være like alvorlige som dem Carlson selv har presentert.

- Meldingene kommer fortsatt inn, sa Garger, som ikke ønsket å dele flere detaljer.

Seksuell trakassering og hevnaksjoner

6. juli ble det kjent at Fox News-stjerna Gretchen Carlson anklaget Ailes for seksuell trakassering og hevnaksjoner, og gikk til søksmål mot ham.

Søksmålet ble offentliggjort under en måned etter at Carlson forlot Fox News, da kontrakten hennes med kanalen ikke ble fornyet.

Ailes kom med en uttalelse om søksmålet overfor Business Insider, der han blant annet avviste Carlsons påstander om at hun ikke fikk fortsette i selskapet fordi hun avviste hans seksuelle tilnærmelser.

«Dette er et hevnmotivert søksmål på grunnlag av nettverkets avgjørelse om ikke å fornye hennes kontrakt, noe som skjedde fordi hennes skuffende lave seertall dro ned ettermiddagssendinga.» sa Ailes i uttalelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!