Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Paradise Hotel» 2018:

Tidligere «Paradise»-vinnere: Dette bør finalistene gjøre med kula

«Paradise Hotel»-profilene gir sine tips og råd til årets finalister.

GIR SINE RÅD: Felles for Aurora Gude, Tina Skovdal og Eileen Eriksen er at samtlige har stått i en finale i «Paradise Hotel» tidligere. Nå deler de sine erfaringer, og forteller samtidig hva de mener kveldens finalister bør gjøre. Foto: TV3 / Se og Hør
GIR SINE RÅD: Felles for Aurora Gude, Tina Skovdal og Eileen Eriksen er at samtlige har stått i en finale i «Paradise Hotel» tidligere. Nå deler de sine erfaringer, og forteller samtidig hva de mener kveldens finalister bør gjøre. Foto: TV3 / Se og Hør Vis mer

I kveld er det endelig duket for en uhyre spennende finale i «Paradise Hotel». Dermed vil det store spørsmålet om hvorvidt kula kommer til å bli sluppet, eller ei, endelig bli besvart.

I løpet av hele ti sesonger med det skandaleombruste realityprogrammet, har det hittil blitt kastet bare tre kuler i bakken.

Blant dem som skal ha æren for de respektive sjokkøyeblikkene er Aurora Gude (25), Vida Lill Gausemel Berge (27) fra sesong fire, samt Martine Lunde (22) fra sesong ni.

Dagbladet har snakket med flere av dem som har stått i en finale tidligere. Nå gir de sine tips og råd til årets «Paradise»-finalister i forkant av den spennende seremonien.

OPPSUMMERER: Kristian René Johansen gjester 17. mai-utgaven av «Pærra-preik», hvor sesong 10 av «Paradise Hotel» oppsummeres så langt. Kristian René skyter voldsomt av årets utgave. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Se hele programmet her: https://youtu.be/bkgpz8K0tqs Vis mer

Tidenes øyeblikk

Det var i 2014 at Aurora Gude karret seg hele veien fram til finalen og sørget for et av tidenes mest nervepirrende «Paradise»-øyeblikk. I troskapstesten mot Nicolai Bennis, slapp begge kula helt likt. Seansen måtte studeres i sakte film, og etter hvert ble det klart at Gude hadde sikret seg seieren på hengende håret.

Når Dagbladet tar en prat med henne i dag, angrer hun ikke på valget hun gjorde for fire år siden.

Paradise-vinner Aurora Gude intervjues av Se & Hør om hvordan det var å vinne Paradise Hotel og hvordan det var å leve inne på hotellet. Vis mer

- Nei, det var rettferdig siden Nikolai også slapp den. Jeg hadde kanskje angret dersom det bare var jeg som slapp den. Jeg er en person som fort får veldig dårlig samvittighet.

25-åringen satt igjen med 150 000 kroner etter finalen. Gude forklarer at disse pengene gikk til diverse forbruk.

The classiest duo I know 💃👠👑 #theclassygirls

Et innlegg delt av Aurora Gude (@auroragude)

- Jeg vant jo ikke så mye penger, så jeg brukte dem egentlig ikke på noe spesielt. Jeg brukte dem på moro og annet forbruk. Ikke noe spesifikt.

- Hvis du hadde vært med i år, og vunnet - hva ville du brukt pengene på da?

- Siden det er snakk om 500 000 kroner ville jeg nok brukt pengene på å kjøpe bolig. Det er jo mye mer penger enn 150 000, som jeg vant, så da kan det lønne seg å bruke de på noe fornuftig.

På spørsmål om årets finalister bør kaste kula, eller ei, er Gude klar i sin tale.

- Ja, det bør de. Her og nå føler de kanskje at de er veldig nære venner, men om noen år så er de kanskje ikke det likevel. Man har sine venner på utsida, og etter hvert mister man kontakten med dem man var med på «Paradise Hotel».

RØRT: Aurora Gude (25) blir rørt av å se gamle bilder av seg selv på «Paradise Hotel›. Se og Hør og Dagbladet viste henne noen videoer fra hennes første TV-opptreden i forbindelse med innspillingen i Mexico. Det vekket sterke minner hos Tønsberg-jenta. Den tidligere «Paradise»-vinneren kan bli en av de såkalte «legendene» som får sjekke inn på hote... Vis mer

- Ganske upersonlig

Etter en svært spennende og begivenhetsrik sesong av «Paradise Hotel», ble det til slutt Eileen Eriksen (26) og Øystein Myhren Storaa som gikk seirende ut av TV3s realityserie i 2016.

Ingen av dem valgte å slippe kula, og sammen delte de dermed premiepotten på 300 000 kroner.

Øystein Myren Storaa og Eileen Eriksen vant 2016-sesongen av Paradise Hotel. Her kan du se tilbakeblikk på seieren og intervju med deltakerne i etterkant. Vis mer

- Angrer du på at du ikke slapp kula?

- Nei. Jeg følte at det var det riktige å gjøre. Vi hadde kjempet oss gjennom programmet sammen. Da var det riktig at vi også skulle dele premien, sier Eriksen.

Da pengene rullet inn på konto, valgte 26-åringen å prioritere boligkjøp.

- Jeg kjøpte meg hus. Altså, ikke for alle pengene. Jeg hadde spart opp en del fra før, men de kom godt med.

- Har du noen tips til årets deltakere? Bør de slippe kula?

- Folk har gjort seg opp en mening allerede før de kommer inn, så det er vanskelig å gi noen tips, mener Eriksen.

Jeg er så heldig som har så flotte mennesker rundt meg❤️ #blessed

Et innlegg delt av Eileen Eriksen (@eileeneriksen)

- Enkelte er jo veldig klare på at de skal kaste kula, men når de først kommer til stykket så kaster de den ikke likevel. Hvorfor ikke, tror du?

- Når man ser programmet på tv, kan det virke ganske upersonlig, men når man først kommer inn på hotellet blir det veldig personlig. Man knytter raskere bånd til folk der inne, enn man ellers gjør hjemme.

- Fortjente å vinne

Tina Skovdal kunne feire med champagne etter at hun gikk helt til topps i «Paradise Hotel» i 2013. I likhet med Eriksen, valgte heller ikke Skovdal å kaste kula da hun sto som finalist sammen med Sander Johansen Kalstrup.

Valget angrer hun ikke på i dag.

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg synes begge to fortjente å vinne. Vi var to om det, og hadde laget en avtale på forhånd under finaleuka, så det synes jeg ble rettferdig.

- Hva brukte du pengene på?

- Noe av det lot jeg stå på sparekonto, og resten av det brukte jeg på utdanning. Det angrer jeg ikke på i dag, sier Skovdal, som legger til at hun utdannet seg som trafikklærer.

- Har du noen tips til årets deltakere? Bør de slippe kula?

- Det er så vanskelig å si. Det må man kjenne på selv. Det kommer jo veldig an på hvem man står i finalen med. Om det er en «tilfeldig» deltaker, eller om det er noen man er blitt glad i.

Klipp fra Paradise Hotel: Tina Skovdal sender ut forloveden Kristian Rene Johansen rett før finalen. Vis mer

- Hvorfor tror du at det er så få som har sluppet kula?

- Det er jo settingen man er i. Man blir veldig godt kjent med de andre menneskene som er på hotellet, og da kan det være vanskelig. Når man først er der, blir alt veldig annerledes når man blir kjent med hverandre.

- Kaste den kula

Madelen Voreland Berås (28) gikk til topps i «Paradise Hotel» sammen med Niklas Vindel i 2011.

Ettersom ingen av dem valgte å kaste kula, kunne duoen juble over å ha blitt 150 000 kroner rikere hver. Berås angrer ikke på hun ble stående med kula, og ville gjort det samme i dag.

- Nei, ikke i det hele tatt. For min del handlet det om at vi hadde fortjent det sammen. Niklas kjempet for at vi sammen skulle havne i finalen, så jeg fortjente det ikke noe mer enn han.

HVEM ER PENEST?: Kjærestepar Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl reiste tilbake til «Paradise Hoel», stedet de ble forelsket, for å jobbe i produksjonen. Da ga Se og Hør dem en utfordring, som sistnevnte i hvert fall synes var litt vanskelig. Video: Marie Røssland Vis mer

- Hva brukte du pengene du vant på?

- Jeg sparte mye, også reiste jeg mye.

- Har du noen tips til årets deltakere? Bør de slippe kula?

- Jeg synes alt kommer an på hvem man står i en finale med. Jeg har ikke sett årets sesong siden jeg bor i Sverige og ikke får sett det, så jeg vet ikke så mye om deltakerne i år. Men om man vil slippe kula eller ikke, er noe man må finne ut av selv - om man føler at man fortjener det mer enn den andre personen eller ikke.

Berås mener at det er enkelt å forestille seg at man skal slippe kula, før man faktisk er i situasjonen. Plutselig slår følelsene inn.

- Er man et medmenneske, noe som de aller fleste er, klarer man ikke å kaste den kula. Man blir veldig godt kjent og gode venner med de man er sammen med inne på hotellet. Hvis man ikke bryr seg om de andre, klarer man jo å kaste den.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media