Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tidligere realitydeltakere raser mot SVT: - Legg ned programmet!

Tidligere deltakere i den svenske utgaven av «Gift ved første blikk» mener programmet er mislykket. Samtidig er både SVT og TVNorge i gang med nye sesonger. 

IKKE FORNØYDE: De tidligere «Gift ved første blikk»-deltakerne (fra venstre) Mathias, Bert, Mikael, Ellen, Tina og Emily raser etter at SVT annonserte en tredje sesong. De deltok i den første sesongen av programmet, og krever sammen med Matilda fra sesong to at kanalen legger ned programmet. Foto: SVT
IKKE FORNØYDE: De tidligere «Gift ved første blikk»-deltakerne (fra venstre) Mathias, Bert, Mikael, Ellen, Tina og Emily raser etter at SVT annonserte en tredje sesong. De deltok i den første sesongen av programmet, og krever sammen med Matilda fra sesong to at kanalen legger ned programmet. Foto: SVT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I programmet «Gift vid första ögonkastet», eller «Gift ved første blikk» som det heter i Norge, matches seks single av et ekspertteam.

Første gang parene ser hverandre er i eget bryllup. Derfra får seerne følge forholdenes utvikling gjennom fem uker, der deltakerne forsøker å få ekteskapet til å fungere.

Oppstår det ikke kjærlighet mellom parene i denne perioden, ender forholdene i skilsmisse.

Her i Norge har TVNorge sendt to sesonger av programmet, og søkte i vår etter deltakere til en tredje sesong via programmets Facebook-side.

Lest denne? Her er «Gift ved første blikk»-spørsmålene «alle» lurer på

GIKK HVER TIL SITT: «Gift ved første blikk»-paret Patricia Helland og Ian Donald valgte å skilles etter fem uker. Video: TVNorge Vis mer

«Totalt mislykkede matcher»

Også i Sverige er de i gang med en tredje sesong, men nyheten har ikke blitt like godt mottatt hos alle.

Sju tidligere deltakere har publisert et åpent brev til SVT der de krever at programmet legges ned, skriver Expressen.

«Etter to sesonger med totalt mislykkede matcher, løgner og ærekrenkelser fra produksjonen og flere sykemeldinger blant oss tidligere deltakere, krever vi nå at SVT legger ned programmet.» heter det blant annet i brevet, som er publisert på tidligere deltaker Ellen Tejles private Facebook-side.

Tror på ekte kjærlighet i sesong tre

Videre i brevet, som er underskrevet av Ellen, Emily, Mathias, Bert, Matilda, Mikael og Tina, står det at ideen bak programmet er god, men at svært få søkere til programmet gjorde at den lovede ekspertmatchinga ble vanskelig å gjennomføre på måten deltakerne var lovet på forhånd.

«SVT burde sette deltakeres verdi og helse foran lengselen etter høye seertall.» slår sjukløveret fast.

Christina Hill, programsjef og ansvarlig utgiver i SVT, sier til Expressen at de synes det er kjedelig at ingen av de tidligere parene i dag er i langvarige forhold.

FØRSTE BLIKK: Annika og Peter hadde ikke møtt hverandre før de sto til bryllup. Video: TVNorge Vis mer

- Akkurat nå fokuserer vi på å lage en tredje sesong med alle lærdommene vi har fått med oss fra de to første sesongene. Eksperimentet har jo blitt gjort i flere andre land med bedre resultat, så vi tror virkelig at ekte kjærlighet skal kunne oppstå selv her i Sverige, skriver Hill i en mail til den svenske avisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!