OFFENTLIGGJORDE BILDER: Florida Highway Patrol offentliggjorde fredag både bilder og saksdokumenter fra ulykken golfstjernen var innblandet i i november i fjor.Fotomontasje: AFP PHOTO/FLORIDA HIGHWAY PATROL/Scanpix
OFFENTLIGGJORDE BILDER: Florida Highway Patrol offentliggjorde fredag både bilder og saksdokumenter fra ulykken golfstjernen var innblandet i i november i fjor.Fotomontasje: AFP PHOTO/FLORIDA HIGHWAY PATROL/ScanpixVis mer

- Tiger hadde tatt smerte-stillende piller før ulykken

Florida-politiet har offentliggjort bilder og dokumenter fra Tiger-ulykken.

||| (Dagbladet): Det har versert et utall rykter helt siden Tiger Woods var innblandet i en mystisk bilulykke utenfor golfstjernens hjem utenfor Orlando 27. november i fjor.

Fredag fikk offentligheten et bedre innblikk i det faktiske hendelsesforløpet da Florida Highway Patrol (FHP) offentliggjorde bildemateriale og etterforsknings-dokumenter, etter at avisa Orlando Sentinel ba om innsyn i politiets saksdokumenter like før jul.

Det har blitt spekulert i om Woods var påvirket av alkohol eller andre medikamenter da han klokka halv tre på natta kjørte på kjørte på en brannhydrant før han krasjet i et tre på naboens tomt. Politiet i Windermere, som kom først til åstedet, fant en bevisstløs Woods liggende på asfalten uten sko på beina.

I saksdokumentene framkommer det at mens Woods' kone, Elin Nordegren Woods, ventet på at ambulansen skulle komme og hente hennes bevisstløse ektemann, gikk hun inn i ekteparets bolig og hentet to små pilleglass med det smertestillende medikamentet vicodin, som hun overleverte til politiet på åstedet.

På direkte spørsmål avviste hun at ektemannen hadde drukket alkohol, men at han hadde inntatt medikamenter, uten å presisere når.

164 dollar i bot
Politiet prøvde den påfølgende ettermiddagen å få innsyn i Tiger Woods' medisinske journal ved sykehuset i Ocoee, hvor han ble innlagt etter ulykken, for å få klarhet i om han hadde drukket eller var påvirket av medikamenter.

Da fikk de beskjed om at arkivene var stengt for helgen, og at de måtte komme tilbake på mandag.

KNUSTE RUTER: Flere av vinduene i Tiger Woods' Cadillac Escalade var slått inn med en golfkølle.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FLORIDA HIGHWAY PATROL
KNUSTE RUTER: Flere av vinduene i Tiger Woods' Cadillac Escalade var slått inn med en golfkølle.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FLORIDA HIGHWAY PATROL Vis mer

På morgenen mandag 30. november oppsøkte to politimenn fra FHP sykehuset for å gjøre et nytt forsøk på å samle inn dokumentasjon.

Først fikk de beskjed om at datasystemene var ute av drift. Deretter fikk de avslag med begrunnelse at ingen informasjon kom til å bli utlevert uten en rettsordre

De to politimennene dro så videre til påtalemyndigheten i Orange-Osceola, men fikk ikke utstedt en rettsordre på grunn av manglende bevis.

Dagen avsluttet FHP etterforskningen, og saken endte med at Woods ble bøtelagt med 164 dollar for uaktsom kjøring. Ifølge politiets utregninger holdt bilen Woods kjørte en hastighet på mellom 47 og 59 kilometer i timen da han mistet kontrollen.

Fikk ikke være med i ambulansenSuperstjernen har seinere innrømmet utroskap mot sin svenske kone, og det ble tidlig spekulert i om ulykken inntraff da Woods forsøkte å flykte fra parets hjem etter en krangel.
 
I politiets saksdokumenter blir det bekreftet i flere vitneutsagn at kona brukte en golfkølle for å knuse rutene på Woods' Cadillac Escalade, men det er ikke brakt på det rene om det var for å redde ektemannen ut av bilen eller om det var et angrepsforsøk.

Elin Nordegren Woods ble uansett nektet av ambulansepersonellet å være med ektemannen i ambulansen til sykehuset da det var mistanke om husbråk og voldsbruk, står det å lese i rapportene.

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FLORIDA HIGHWAY PATROL
Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FLORIDA HIGHWAY PATROL Vis mer

Woods har siden benektet at kona hadde noen som helst skyld i ulykken.

- Den eneste personen ansvarlig for ulykken er meg. Min kone, Elin, handlet modig da hun så at jeg var skadet og i trøbbel. Hun var den første personen til å hjelpe meg. Alle andre antakelser er fullstendig feilaktige.

Utover et kutt i underleppa, ble det ikke konstatert noen spor etter fysiske skader hos verken Tiger eller Elin Woods.

Fant ikke overvåkningsvideoDet finnes fire overvåkningskameraer på tomta til Woods, og golfstjerrnens advokat, Mark NeJame, lovet politiet å bistå med dokumentasjon fra kameraene.

Det gjorde han aldri, noe han forklarte med at han ikke klarte å finne ut hvordan man kunne hente ut videoopptakene av systemet.

Tiger Woods har holdt seg borte fra PGA-touren siden ulykken i november, men det blir nå spekulert i om han gjør comeback på banen i Arnold Palmer Invitational den 25. mars i Bay Hill i Orlando.

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FLORIDA HIGHWAY PATROL
Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FLORIDA HIGHWAY PATROL Vis mer