Tiktok-stjerne Zoe Laverne

TikTok-stjerne sjokkerer: Ville selge babybilder

Influenseren skal ha tilbudt følgerne «eksklusive bilder» av babyen mot betaling.

NYBAKT MOR: Tiktokeren Zoe Laverne fødte i helga. Nå kritiseres hun for at hun skal ha forsøkt å selge «eksklusive bilder» av seg selv og babyen. Foto: Instagram / @zoexlaverne
NYBAKT MOR: Tiktokeren Zoe Laverne fødte i helga. Nå kritiseres hun for at hun skal ha forsøkt å selge «eksklusive bilder» av seg selv og babyen. Foto: Instagram / @zoexlaverne Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det stormer rundt den amerikanske Tiktokeren Zoe Laverne (20), etter at hun angivelig skal ha lagt ut bilder av sin nyfødte baby til salgs.

For få dager siden fødte 20-åringen sitt første barn, og valgte å annonsere nyheten i en Instagram-post som seinere er blitt slettet, skriver Insider.

- Emersyn er her! Klikk på linken i bioen for mer eksklusive bilder, skrev Laverne.

Kunne kjøpe tilgang

Dersom man fulgte lenken kom man til ei side laget på en plattform der det er mulig for influensere å selge utvalgt innhold til fans.

«Møt Emersyn», het et av valgene inne på plattformen.

Emersyn er altså navnet på babyen hennes. Klikket man seg inn videre her, fikk man opp en nyere post på sosiale medier som viste bilder av babyen hennes - uten å ta betaling.

Men ifølge en skjermdump som internettreporteren Def Noodles har lagt ut, har ikke disse bildene av babyen alltid ligget ute.

Skjermdumpen viser nemlig at Laverne først tilbød fans å kjøpe tilgang til «noen av våre første bilder sammen» for 15 dollar, eller 130 kroner.

Får kritikk

I kommentarfeltet på Twitter får den unge Tiktokeren gjennomgå. Flere har kritisert henne for å ville tjene penger på babyen. Andre kan ikke forstå hvem som ville betalt penger for å se bilder av en annen persons baby.

Insider har forsøkt å få tak i Laverne, men hun har ikke besvart deres henvendelser.

KONTROVERSIELL: En ny Tiktok trend i USA vekker stor oppsikt fordi den oppfordrer skoleelever til å begå hærverk og stjele skolemateriell. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

På Instagram har Zoe Laverne sagt at hun «selvfølgelig ikke ville holdt noen av sine favorittbilder unna fansen».

- Jeg la noen eksklusive bilder under lenken min, som var ekstra spesielle øyeblikk for meg under fødselen, forklarer Laverne.

- Jeg døde nesten

Her forteller hun også at fødselen var litt «sprø» og definitivt ikke slik som hun hadde forventet det skulle bli.

- Da jeg prøvde å presse henne ut «den naturlige måten», så revnet morkaka mi og jeg ble hastet inn til hastekeisersnitt, skriver hun og fortsetter:

- Jeg døde nesten, men jeg er så velsignet som får være her med Dawson og Emersyn, og jeg er så takknemlig for at gud ikke valgte å ta meg så tidlig.

Laverne ble kjent allerede som tenåring, og har i løpet av noen få år bygget seg opp en voldsom følgerskare på 21 millioner, ifølge Insider.

På sosiale medier dokumenterte hun sitt av-og-på forhold med ekskjæresten Cody Orlove fram til de slo opp for godt i juni 2020.

I februar i år kunngjorde 20-åringen at hun ventet barn med sin nåværende kjæreste, Dawson Day (20), på sine sosiale medier-plattformer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer