Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Anna Anka i «Svenske Hollywoodfruer»

Til krig mot hollywoodfruene: - Har glemt at jeg har klør

Anna Anka gjør comeback i «Svenske Hollywoodfruer».

TILBAKE: Anna Anka trer på nytt inn i rampelyset, og det skjer ikke i det stille. Nå er hun på krigsstien, noe de andre damene fra «Svenske Hollywoodfruer» trolig får merke. Foto: NTB scanpix
TILBAKE: Anna Anka trer på nytt inn i rampelyset, og det skjer ikke i det stille. Nå er hun på krigsstien, noe de andre damene fra «Svenske Hollywoodfruer» trolig får merke. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anna Anka (47) er tilbake, og det har ikke gått upåaktet hen. Den svenske tv-profilen, kjent for sitt nå avsluttede ekteskap med Paul Anka og sin deltakelse i realityserien «Svenske Hollywoodfruer», har bestemt seg for å være med i nok en sesong.

Programmets store bråkmaker har de siste sesongene vært Gunilla Persson (59), men hun har nå valgt å bytte kanal, og er derfor ute av buketten. Anka mener derimot at trofaste seere ikke har noe å bekymre seg for; Drama skal de få nok av.

Det er i et intervju med Expressen, gitt i forbindelse med lanseringen av den kommende sesongen, at den omdiskuterte svensken fyrer løs. Avisa kaller det «Anna Ankas vrede», og det er ikke langt ifra.

- Forferdelige

Hollywood-frua går nemlig langt i sin beskrivelse av de andre realityprofilene.

- Jeg kommer aldri til å være den snille jenta, men jeg er heller ikke hun dumme. Jeg er ikke mer enn et menneske, og det er det jeg kommer til å vise. Noen av de andre trigger fram dårlige sider av meg. De ødela vingene mine, men de har glemt at jeg har klør, forteller hun, og fortsetter:

- Noen av dem er så forferdelige, og viser ingen godhet, medmenneskelighet eller forståelse. De er følelsesmessig forlatte sjeler som lever av oppmerksomheten. Produksjonen gjorde en feil, de skulle ikke ha kastet inn en kanin for å bli drept av en rev, forklarer hun overfor avisa.

Hun var for første gang å se i serien i 2009, og skapte den gang store overskrifter i Skandinavia. 47-åringen kom med en rekke kontroversielle uttalelser, og luksuslivet hennes så ut til å provosere enkelte. Likevel var det mange som fulgte spent med, og suksessen var et faktum da det ble kjent at «Svenske Hollywoodfruer» var et av svenske TV3s mest sette programmer noensinne.

Det ble imidlertid med den ene sesongen for Anka, men nå er hun klar igjen, i den 12. sesongen i rekka. Maria Montazami (52), Elena Belle (32) og Sofie Prydz (36) skal også være med. 47-åringen mener det er for dårlig.

- De fleste av fruene lever rolige liv og er desperate, de gjør ikke det de elsker og de elsker heller ikke hva de gjør. Deres inntrykk av meg er nok forvirrende, for de ser bare én side av meg når jeg jobber foran kamera. De velger å se hva de vil når det kommer til meg, og det er ikke hele sannheten. Jeg sluttet å forsøke å forklare meg da jeg innså at de bare ser ting fra én vinkel, lyder det fra stjerna.

FØRSTE SESONG: Anna Anka avbildet i 2009, slik vi er vant til å se henne. Foto: Thomas Engström / TV3
FØRSTE SESONG: Anna Anka avbildet i 2009, slik vi er vant til å se henne. Foto: Thomas Engström / TV3 Vis mer

Nyforelska

Ankas uttalelser lover nærmest drama i den kommende sesongen av den populære realityserien, men hun er ikke bare på krigsstien om dagen. Hun har nemlig falt for 19 år yngre David (27), som hun de siste månedene har delt flere bilder med i sosiale medier.

HAR TRUA: Anna Anka har innsett at man må akseptere folk for dem de er, forteller hun. Foto: Privat
HAR TRUA: Anna Anka har innsett at man må akseptere folk for dem de er, forteller hun. Foto: Privat Vis mer

- Han forstår at slike store kjendiscomeback er sjeldne, og spesielt i en verden som blir styrt av ustabil berømmelse. Han ser på meg som en superstjerne som én gang hadde alt, sa modellen og skuespilleren i et intervju med VG tidligere i år.

Svenske Hänt var først ute med å avsløre flørten. De delte skjermdump fra stjernas private profil på Instagram, som viste paret som lå i en hengekøye sammen i varme omgivelser.

Til den norske avisa fortalte hun at kjæresten har tro på at hun atter en gang skal klare å erobre den skandinaviske tv-markedet.

SKJØT GULLFUGLEN: Anna Anka er stormforelsket i 19 år yngre David. Foto: Privat
SKJØT GULLFUGLEN: Anna Anka er stormforelsket i 19 år yngre David. Foto: Privat Vis mer

- David er sterk i troen på at jeg vil reise meg fra ruinen, at «ulykken» snur og at jeg skal oppleve fornyet suksess, sa hun.

Til svenske Expressen har hun også kommet med noen sitater om sitt nye liv med sin nye mann. Han jobber som personlig trener i Los Angeles, noe som passer Anka bra. Hun er nemlig svært aktiv, noe som ble vist da hun var med i hollywoodserien for snart ti år siden.

- Min nye mann betyr mye for meg, og vår relasjon er bygget på takknemlighet og sann, balansert kjærlighet, sa hun til avisa, og fortsatte:

- I et forhold må du være villig til å akseptere dem som de er, og ikke forvente at de skal forandre seg eller bli som det, forklarte hun.

«JEG DØØØØR»: Gunilla Persson, kjent fra TV3-programmet «Svenske Hollywood-fruer» går rett i bakken når hun skal prøve en Classywalk for første gang. Video: TV3 Vis mer

Skandalemaker

Det er ingen tvil om at 47-åringen skapte voldsomme bølger da hun først dukket opp i «Svenske Hollywoodfruer» i 2009.

Anka ble tidlig kjent for sine friske uttalelser, og måtte tåle mye motbør for å snakke om oralsexplikt i ekteskapet, at menn ikke bør bytte bleier - eller at en kvinne kan skylde seg selv hvis mannen er utro. Blant annet.

I et intervju med Dagbladet Magasinet i 2016 beklaget Anka at hun «for evig og alltid vil forbindes med sine blow jobs-uttalelser».

- Media skapte en historie rundt det som var en liten del av et intervju. Det jeg sa før og etter, kom ikke fram. Jeg følte meg misbrukt og dømt av media, sa hun.

SKILT: Ekteskapet mellom Paul og Anna Anka havarerte i 2010, kun ett år etter at stjerna var med i den populære realityserien. Foto: NTB scanpix
SKILT: Ekteskapet mellom Paul og Anna Anka havarerte i 2010, kun ett år etter at stjerna var med i den populære realityserien. Foto: NTB scanpix Vis mer

Offentlig skilsmisse

Samtidig som 47-åringen deltok i norske «Skal vi danse», i 2011, sto hun midt i en stygg og svært offentlig skilsmisse fra Paul Anka (76).

De neste åra havnet eksparet stadig i bitre og høylytte feider - med den ene beskyldningen etter den andre - og seinest i fjor var det lite som tilsa at isfronten hadde smeltet.

Etter en hard og langvarig kamp om omsorgsretten for eksparets felles sønn, Ethan, tapte Anna Anka den rettslige kampen i juli i fjor.

- Jeg gir meg ikke før jeg får tilbake barnet mitt, har Anka riktignok gjentatt gang på gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!