Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gabrielle Union:

Til sak mot Simon Cowell for trakassering

Den tidligere «America's Got Talent»-dommeren går et steg videre etter anklagene mot NBC etter at hun ble sparket fra programmet.

TIL SAK: Gabrielle Union nekter å la seg droppe anklagene mot NBC og «America's Got Talent». Foto: NTB scanpix
TIL SAK: Gabrielle Union nekter å la seg droppe anklagene mot NBC og «America's Got Talent». Foto: NTB scanpix Vis mer

Skuespiller Gabrielle Union (47) har tidligere gått hardt ut mot NBC etter at hun ble sparket fra dommerpanelet til «America's Got Talent».

Etter bare én sesong side om side med blant andre Simon Cowell (60), forsvant hun fra programmet. Hun har gått hardt ut og kalt arbeidsmiljøet for giftig. Det hele startet angivelig med en vits myntet på asiatiske fordommer fra komiker Jay Leno (70).

Union skal deretter ha bedt produsentene om å gå videre med vitsen til HR-avdelingen, men møtte motstand, ifølge Varitey, som først meldte om saken.

Tyr til rettslige skritt

Union fikk deretter ikke fornyet kontrakten sin, og har siden gått ut med en rekke alvorlige anklager mot NBC og produsentene av «America's Got Talent». Blant annet at beslutningen om at hun ikke fikk fortsette var myntet på at hun nektet å forholde seg taus vedrørende miljøet innad i produksjonen, som hun mener er «rasistisk» og «kvinnefiendtlig».

KUN ÉN SESONG: Gabrielle Union fikk ikke fornyet kontrakten sin etter den 14. sesongen av «America's Got Talent». Her med dommere Howie Mandel, Julianne Hough og Simon Cowell. Foto: NTB scanpix
KUN ÉN SESONG: Gabrielle Union fikk ikke fornyet kontrakten sin etter den 14. sesongen av «America's Got Talent». Her med dommere Howie Mandel, Julianne Hough og Simon Cowell. Foto: NTB scanpix Vis mer

NBC har imidlertid nektet for anklagene, og saken så ut til å stå på stedet hvil. Nå går imidlertid Union til rettslige skritt.

Ifølge bransjenettstedet Deadline, som angivelig har tilgang på saksdokumentet, har 47-åringen åpnet diskrimineringssak mot produsentene av «America's Got Talent», som inkluderer dommer Simon Cowell og hans produksjonsselskap Syco Entertainment.

Klagen går ut på trakassering, diskriminering og hevnaksjon, og er levert ved Californias departement for rettferdig sysselsetting og -bosetting.

Saken går nå enten mot søksmål eller mekling mellom partene, og kan derfor ende opp i retten, skriver nettstedet.

Ifølge Page Six står det i dokumentene at Union og hennes advokatteam kaller NBC for «en slangegrop av rase-fornærmelser».

Anklager formann for trussel

Klagen tar også opp det Union mener er en trussel for at hun skulle tie. Hun anklager NBC Entertainment-formann Paul Telegdy for å direkte ha grepet inn i et forsøk på å bringe henne til taushet.

Simon Cowell og resten av dommerpanelet i «America's Got Talent» settes ut når den blinde autisten Kodi Lee viser fram sangstemmen sin. Vis mer

«På eller rundt 4. februar 2020 truet Telegdy Union gjennom hennes agent og advarte Unions agent om at Union burde gi opp fortsettelsen av sine anklager om rasisme under filmingen av «America's Got Talent». Unions agent var sjokkert over at formannen i NBC Entertainment forsøkte å true og skremme Union», står det i klagen ifølge Deadline.

NBC har overfor nettstedet benektet at de har et giftig og diskriminerende arbeidsmiljø.

- Vi tok frøken Unions bekymringer seriøst, og satte i gang en ekstern etterforsker som fant en overordnet mangfoldighetskultur i programmet. NBC Universal fortsetter å forplikte seg til å skape et inkluderende og støttende arbeidsmiljø hvor folk fra alle bakgrunner er behandlet med respekt, lyder tilsvaret fra en talsperson for kanalen.

De velger imidlertid å ikke kommentere anklagen om trusselen.

- Vi har ikke mer å komme med ettersom vi ikke kommenterer pågående juridiske saker, sier talspersonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!