Vendela:

Til vanlig lever hun av sminke og skjønnhet. På «Farmen» spiser hun larveegg og gråter

Vendela Kirsebom deltar i «Kjendis-Farmen». 

UT I NATUREN: Supermodell Vendela Kirsebom deltar i kjendisutgaven av «Farmen». Hun nølte ikke et sekund da hun ble spurt om å være med.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UT I NATUREN: Supermodell Vendela Kirsebom deltar i kjendisutgaven av «Farmen». Hun nølte ikke et sekund da hun ble spurt om å være med.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 2. januar hadde kjendisutgaven av den folkekjære TV 2-serien «Farmen» premiere. Her blir noen av Norges mest kjente og anerkjente mennesker sendt ut til en helt annen virkelighet enn den de kjenner. 100 år tilbake i tid sendes kjendisene, med gårdsdrift, sauegjeting og kokkelering som hovedoppgaver under oppholdet.

Dagbladet har tidligere skrevet at det blir opphetet stemning i allerede første episode, når «Lothepus» og Kari Jaquesson begynner å krangle så busta fyker.

En av dem som tar en mer passiv rolle i konflikten, og heller fokuserer på mat, renhold og det sosiale, er den tidligere supermodellen, norsk-svenske Vendela Krisebom (49). Hun har prydet forsidene til noen av verdens mest solgte magasiner og har vist fram mote for internasjonale designere.

Likevel fant hun seg overraskende godt hjemme på «Farmen».

Dyrker hytteminnene

På Litteraturhuset, like ved bestevennen Jan Thomas' studio og sin egen leilighet på Frogner, sitter den (snart) 50 år gamle veteranen. Hun søkte aldri om å bli med på realityprogrammet, men ble heller spurt av kanalen. Kirsebom var ikke i tvil om hva hun ville.

«Farmen»

  • Realitykonsept som produseres av Strix og sendes på TV 2.
  • Nærmere et dusin deltakere sendes tilbake i tid for å leve på en gård.
  • Gikk på tv første gang i 2001, da Gaute Grøtta Grav stakk av med seieren.
  • Sesong 12 gikk nylig på tv, der Laila Lockert vant.
  • Dette er første gangen det lages en kjendisutgave av realityen.

- Jeg sa ja, uten at jeg egentlig tenkte meg om. Jeg har i grunn egentlig aldri sett på «Farmen» før, men jeg er veldig glad i den type utfordring. Det er noe som står i sterk kontrast til det jeg driver med til vanlig, forklarer hun og smiler.

Med håret i hestehale og sminke møysommelig påført i ansiktet, er det lett å ta det som en spøk når Kirsebom sier at hun trives godt i naturen.

- En del av meg elsker hytteturer og landet. Det å gå uten sminke, med ufikset hår og å bare være helt naturlig er veldig undervurdert, forteller hun og fortsetter:

- De beste minnene i livet mitt er fra barndommen nede på Sørlandet. Liksom på hytta til mormoren min. Der var det ikke innlagt vann, og vi hadde utedo. Jeg har vært på syv-stjerners hoteller, kjørt luksusbiler og privatjetter. Det er gøy det óg, men jeg trives best i det primitive, forklarer hun.

Intenst gårdsopphold

I første episode av «Farmen» blir Kirsebom introdusert som den supermodellen hun er. I en åpningssekvens forklarer hun at hun har reist verden rundt, jobbet for internasjonale motehus og at alt står i sterk kontrast til livet hun skal leve på gården den kommende tida.

DELTAR: Vendela Maria Kirsebom, tidligere modell og programleder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DELTAR: Vendela Maria Kirsebom, tidligere modell og programleder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det blir fort klart at hun tar en tydelig morsrolle overfor gjengen. Hun har selv barn, en avgjørelse hun beskriver som livsforandrende for henne. Når en ku i første episode av serien skal føde, stiller Kirsebom ivrig opp.

Da det blir klart for gjengen at kalven er dødfødt, går det tydelig inn på den tidligere supermodellen. Hun tyr til tårene over tapet av den lille.

Dette er bare én av prøvelsene som oppholdet byr på.

- Det blir jo intenst, spesielt når man bor så tett oppå hverandre og det er lite mat. Vi hadde våre krangler, og det var visse episoder som gikk inn på meg, sier hun og fortsetter:

- Men alt i alt var «Farmen» en fantastisk opplevelse, og jeg elsket det. Vi hadde det helt topp, liksom. Med meg som mamma i gjengen, som om de var en flokk med unger, påpeker hun og ler.

Spiste larver

En skulle kanskje tro at et opphold i 1917 ville slite på både kropp og psyke, men 49-åringen understreker at det gikk overraskende bra. Hun gikk litt ned i vekt, men savnet etter ordentlig mat - som ferske grønnsaker - var verst.

Hadde de en dårlig uke på gården, med lite penger og mat, skulle hele dyret brukes.

- Jeg «kommer ihåg» en episode, da jeg og Lothe skulle koke noen knokler. De hadde ligget ute ganske lenge, og det tar bare to sekunder før sånne fluer legger egg. Det tenkte jo selvfølgelig ikke vi på, og det måtte vi fikse. Disse eggene måtte vi bare raspe vekk, for og så lage mat på det, forklarer hun.

Kirsebom mener det sier mye om vårt forbrukersamfunn, der spiselig mat og brukbare klær kastes støtt.

HER ER DELTAKERNE: Lotto-vertinne Ingeborg Myhre Luedlow (41), «Fjorden Cowboys»-stjerne Leif-Einar «Lothepus» Lothe (46), komiker og «Sofa»-stjerne Tore Petterson (37), blogger og eventyrer Tonje Blomseth (22), toppsvømmer og modell Lavrans Solli (24), tv-baker Ida Gran-Jansen (28), tidligere modell og pokerspiller Aylar Lie (32), skuespiller og programleder Jarl Goli (59), supermodell og programleder Vendela Kirsebom (49), treningsguru og tv-profil Kari Jaquesson (54), tv-kokk Lars Barmen (53) og realitykjendis Petter Pilgaard (36). Ytterst til høyre står «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HER ER DELTAKERNE: Lotto-vertinne Ingeborg Myhre Luedlow (41), «Fjorden Cowboys»-stjerne Leif-Einar «Lothepus» Lothe (46), komiker og «Sofa»-stjerne Tore Petterson (37), blogger og eventyrer Tonje Blomseth (22), toppsvømmer og modell Lavrans Solli (24), tv-baker Ida Gran-Jansen (28), tidligere modell og pokerspiller Aylar Lie (32), skuespiller og programleder Jarl Goli (59), supermodell og programleder Vendela Kirsebom (49), treningsguru og tv-profil Kari Jaquesson (54), tv-kokk Lars Barmen (53) og realitykjendis Petter Pilgaard (36). Ytterst til høyre står «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer