BURSDAG: Storbritannias prins Philip fyller 99 år. Her er han og dronning Elizabeth avbildet utenfor Windsor Castle i forrige uke. Foto: Steve Parsons/PA Wire/Pool
BURSDAG: Storbritannias prins Philip fyller 99 år. Her er han og dronning Elizabeth avbildet utenfor Windsor Castle i forrige uke. Foto: Steve Parsons/PA Wire/Pool Vis mer

Prins Philip

Tilbake på 99-årsdagen

Britiske prins Philip og dronning Elizabeth markerer 99-årsdagen hans onsdag med å stille opp på et svært sjelden bilde.

Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Bildet, som er offentliggjort fra Buckingham Palace, er første gang prinsen har vist seg offentlig siden desember.

Han og dronning Elizabeth (94) har levd en isolert tilværelse på Windsor Castle under coronapandemien. Det nye bildet viser ekteparet stående i gresset utenfor slottet i solskinnet forrige uke, melder BBC. Det

Prins Philip ble sist avbildet da han forlot sykehuset King Edward VII´s Hospital i London 24. desember i fjor. Han tilbrakte da fire netter på sykehuset med «underliggende sykdom».

GAMLE DAGER: Her er prins Philip og den daværende kronprinsesse Elizabeth sammen med barna prinsesse Anne og prins Charles, i 1951. Foto: NTB Scanpix
GAMLE DAGER: Her er prins Philip og den daværende kronprinsesse Elizabeth sammen med barna prinsesse Anne og prins Charles, i 1951. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Diamantbrosje

På bildet har prinsen på seg et Household Division-slips. Dronningen har en brosje med en 18,8 karat diamant kalt Cullinan V. Den har hun også hatt på seg ved mange anledninger tidligere, inkludert under bryllupet til barnebarnet, prinsesse Eugenie, og under moteuka i London.

Bildet kommer etter at det britiske kongehuset i forrige uke offentliggjorde et annet bilde som viste dronningen ridende på en ponny.

Prins Philip og dronningen har vært gift i 72 år. Prinsen har imidlertid ikke vist seg ofte offentlig etter at han pensjonerte seg fra sine kongelige plikter i 2017.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Bekymret

I april sendte han ut en svært sjelden pressemelding hvor han takket medarbeidere som holdt i gang essensielle tjenester under pandemien.

Samtidig fortalte prins William at han var bekymret for de godt voksne besteforeldrene under coronapandemien.

- Selvsagt tenker jeg veldig nøye på mine besteforeldre som er i den alderen de er. Vi gjør alt vi kan for å sørge for at de er isolert og beskyttet fra dette, sa William, ifølge BBC.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer