Dronning Elizabeth

Tilbake på jobb etter Philips død

Dronning Elizabeth på jobb midt i den nasjonale sørgeperioden.

I SORG: Dronning Elizabeth mistet ektemannen fredag morgen - tirsdag jobbet hun. Bildet er fra en annen anledning. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB
I SORG: Dronning Elizabeth mistet ektemannen fredag morgen - tirsdag jobbet hun. Bildet er fra en annen anledning. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Elizabeth (94) og hennes avdøde ektemann prins Philip, som gikk bort 99 år gammel fredag morgen, har en lengre kjærlighetshistorie enn de fleste.

Ekteparet, som fikk fire barn sammen, møttes i helt ung alder, og har holdt sammen i opp- og nedturer gjennom et langt liv i offentligheten.

I forbindelse med hans bortgang har det blitt kjent at det er innført en nasjonal sørgeperiode på åtte dager. I disse dagene vil dronninga avstå fra å utføre noen kongelige plikter, og alle statsforhold vil også bli satt på pause.

Etter de åtte dagene forventes det en ytterligere sørgeperiode for de kongelige - nærmere bestemt i 30 dager. Gardister vil også bli sett med svarte armbånd på uniformene sine i denne perioden.

På jobb

Men allerede tirsdag denne uka gjorde dronninga et unntak. Det i forbindelse med en avskjedsseremoni på Windsor Castle for Earl Peel (73), som pensjonerte seg fra tittelen som Lord Chamberlain, eller hoffsjef ved det britiske kongehuset, bare ei uke før prins Philips bortgang.

Det kommer fram gjennom Court Circular, den offisielle oversikten over tidligere kongelige engasjementer, skriver BBC. Hoffsjefen skal ha hatt audiens med dronninga tirsdag, altså fire dager etter prins Philips bortgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer